Chrome: Google legger til en tillatelsesfane i utvidelsesmenyen

0
226

Martin Brinkmann 10. februar 2022 Google Chrome | 0

Google Chrome viser et utvidelsesikon på verktøylinjen som viser alle installerte og aktiverte nettleserutvidelser. Menyen vil snart inneholde en tillatelsesfane for å gi brukere kontroll over tillatelser for nettstedtilgang.

chrome-tillatelsesoppføring

Utvidelsesmenyen viser de installerte og aktiverte utvidelsene som standard. Brukere kan feste disse for å vise ikonene deres på Chrome-verktøylinjen, eller administrere dem fra utvidelsesmenyen i stedet. Hovedformålet med utvidelsesikonet er å gjøre ting mer ryddig på verktøylinjen.

Et klikk på utvidelsesikonet viser utvidelsene og to ikoner ved siden av hver. Pin-ikonet veksler mellom visning av utvidelsesikonet på Chrome-verktøylinjen, menyen med tre prikker viser koblinger til innstillinger, alternativer for å fjerne utvidelsen og også noen handlinger hvis tilgjengelig.

ANNONSE

Tips

strong>: finn ut hvordan du finner ut om Chrome-utvidelser er trygge.

Den nye utvidelsesmenyen viser fanetillatelsene og installert. Du finner alt som er tilgjengelig for øyeblikket under installert. Tillatelser er nye, og et klikk på fanen viser alle installerte utvidelser og deres rettigheter til å lese og endre data på det aktive nettstedet. Tre tilstander støttes for øyeblikket: alltid, alltid på alle nettsteder, og når jeg klikker på utvidelsen.

Noen utvidelser kan kreve en spesifikk tillatelsesinnstilling; dette er tilfellet for innholdsblokkere eller andre utvidelser som blir aktive ved sideinnlasting. Andre utvidelser trenger kanskje ikke tilgang til alle nettsteder hele tiden; dette kan være tilfellet for oversettelsesutvidelser eller utvidelser som hjelper deg med å finne informasjon.

Tillatelser kan endres ved hjelp av den nye menyen. Google ser ut til å fokusere tillatelsesfanen til kun å lese- og skrivetilgang. Utvidelser kan be om andre tillatelser, men disse er ikke oppført for øyeblikket.

ANNONSE

tilgangskontroll for Chrome-utvidelser meny

Den nye tillatelsesmenyen er under testing for øyeblikket. Chrome-brukere som kjører Canary-versjonen kan aktivere den på følgende måte:

  1. Last inn chrome://flags/#extensions-menu-access-control i nettleserens adresselinje.
  2. Angi statusen for preferansen til Aktivert.
  3. Start Chrome på nytt

Vær oppmerksom på at flagget er tilgjengelig i stabile versjoner av Chrome, men den fulle funksjonaliteten er ennå ikke implementert.

ADVERTISEMENT

Lese- og skrivetillatelsen for hver utvidelse kan administreres fra utvidelsesmenyen fra det øyeblikket. Chrome-brukere kan også for øyeblikket få tilgang til innstillingen på utvidelsessiden i Chrome-nettleseren. Det nye alternativet forbedrer synligheten av alternativet for brukere.

Nå du: endrer du lese- og skrivetilgangstillatelsen til utvidelser? (via Techdows)

ANNONSE