Samsung breidt de tabletopstelling uit met drie Galaxy Tab S8-toestellen

0
327
Galaxy Tab S8-serie

Samsung's Galaxy Unpacked ging niet alleen over de Galaxy S22/S22+ en de Galaxy S22 Ultra. Het Koreaanse bedrijf heeft zelfs een drietal tablets aangekondigd in zijn premium Galaxy Tab S8-serie. De line-up omvat de Galaxy Tab S8, S8+ en de Galaxy Tab S8 Ultra-tablet die wordt aangeprezen als het “grootste, krachtigste scherm en de krachtigste Galaxy Tab S”.

Productiviteit is de sleutel tot de Galaxy Tab S8-serie, en daarom zegt Samsung dat de tablets een verbeterde videoconferentie-ervaring bieden met ultrabrede camera's aan de voorkant en een opstelling met drie microfoons. De tablets ondersteunen ook Samsung-functies zoals DeX, Second Screen en Multi-Active Windows.

De Galaxy Tab S8 wordt geleverd met een 11-inch TFT-scherm (2560-1600 WQXGA), terwijl de Tab S8+ het versterkt met een Super AMOLED 120Hz-scherm met een hogere resolutie van 2800 x 1752 (WQXGA+). De Tab S8 Ultra neemt het schermformaat verder en meet maar liefst 14,6-inch met 2960×1848 (WQXGA+) resolutie-ondersteuning en 120Hz verversingssnelheid. De Ultra-variant is niet alleen een van de grootste tablets van Samsung, maar is ook een van de eerste tablets met een notch.

De tablets worden aangedreven door een 4nm Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor samen met 8GB of 12GB RAM. De opslag varieert tussen 128 GB en 256 GB voor de Galaxy Tab S8 en Tab S8+, terwijl de S8 Ultra met 512 GB wordt verkocht. Alle modellen ondersteunen een microSD-kaartsleuf. De Galaxy S8 Ultra zal ook een speciale variant hebben die 16 GB RAM zal toevoegen.

Aan de camerazijde is de achterkant dezelfde configuratie van 13MP+6MP ultra- breed voor alle modellen, maar verschilt aan de voorkant met een 12 MP ultrabreed op de Galaxy Tab S8 en Tab S8 + terwijl dubbele 12 MP camera's op de S8 Ultra.

Andere functies zijn onder meer S Pen-ondersteuning, quad-stereoluidsprekers, Dolby Atmos-ondersteuning, 4K-video-opname, 8K-videoweergave, optionele LTE en de nieuwste versie van Android met de belofte van vier generaties Android OS en 5 jaar beveiligingsupdates.

Net als de telefoons, zullen de tablets vanaf 25 februari te koop zijn in geselecteerde Europese markten, de VS en Zuid-Korea.