Galaxy S22, Galaxy Tab S8-series gebruiken een deel van de afgedankte visnetten

0
295
Hoogte=

Samsung heeft onlangs het gebruik van gerecyclede, achtergelaten visnetten aangekondigd in de Galaxy S22-serie en de Galaxy Tab S8-serie en nu hebben we er meer informatie over hoe Samsung profiteert van het weggegooide plastic dat in de oceaan wordt weggegooid en het hergebruikt voor een beter gebruik.

Samsung roept de hulp in van een aantal partners en meer op de voorgrond, zoals Koninklijke DSM en Hanwha Compound. Hoewel Koninklijke DSM betrokken is bij het verzamelen van de netten langs de kust van de Indische Oceaan, zijn ze ook verantwoordelijk voor het omzetten van het zeewater en het UV-belichte visnet in een hoogwaardig polymeermateriaal genaamd Akulon RePurposed, dat verder wordt verbeterd door Hanwha Compound voor verbeterde duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Momenteel wordt slechts 20% van het gerecyclede visnet gebruikt als materiaal voor de sleutelbeugel van de Galaxy S22-serie en de binnenhoes van de binnenste steunbeugel van de S Pen en Tab S8-serie.

Het aantal kan zijn klein, maar aangezien er later dit jaar meer toestellen op de markt komen, verwachtte Samsung tegen eind 2022 meer dan 50 ton afgedankte visnetten te hergebruiken.

Samsung beweert dat zijn Galaxy S22-toestellen de “meest eco- bewust” ooit door hen gemaakt dat ook post-consumer gerecycled materiaal voor andere onderdelen integreert en 100% gerecycled papier gebruikt voor de verpakking en een beschermende film gemaakt van gerecycled plastic.