En Intel GPU i din næste bærbare computer? Intel planlægger at sende 4 millioner diskrete GPU'er i 2022

0
95

Stephanie CondonSkrevet af Stephanie Condon, Senior Staff Writer Stephanie Condon Stephanie Condon Senior Staff Writer

Stephanie Condon er en senior skribent for Red Ventures baseret i Portland, Oregon, og dækker forretningsteknologi til ZDNet.< /p> Fuld bio den 17. februar 2022 | Emne: Intel

Forvent, at producenter af bærbare computere begynder at sælge notebooks med Intel Arc GPU'er i første kvartal af dette år, sagde Intel torsdag under sit investormøde i 2022. Intel sagde, at det vil sende tilføjelseskort til desktops i 2. kvartal og arbejdsstationer i 3. kvartal.

Ud over det sagde chipproducenten, at arkitekturarbejdet er begyndt på Celestial, dets tredje generations CPU, som vil appellere til det ultra-entusiastsegment. Intel sagde også, at det planlægger en ny tjeneste for at levere adgang til Intel Arc GPU'er for en “altid tilgængelig, lav-latency computeroplevelse.” Tjenesten, som i øjeblikket kaldes Project Endgame, skulle være tilgængelig senere på året.

Alt sagt forventer Intel at sende mere end 4 millioner diskrete GPU'er i 2022. 

Intel afslørede tidligere, at den første -gen Arc forbrugergrafikprodukter, kodenavnet Alchemist, vil have hardwarebaseret ray-tracing, bruge kunstig intelligens til at drive supersampling og have understøttelse af DirectX 12 Ultimate. Alchemist-produkter er baseret på Intels Xe-mikroarkitektur.

De nye chips er kun et segment af Intels Accelerated Computing Systems and Graphics Group (AXG), som er på vej til at levere mere end $1 milliard i omsætning i 2022, sagde virksomheden. AXG's tre segmenter vil tilsammen nærme sig $10 milliarder i omsætning for Intel i 2026.

AXG-gruppen omfatter også supercomputing-systemer samt Intels nye custom compute-gruppe, som arbejder på en Bitcoin minedriftsaccelerator. Custom Compute Group, sagde Intel torsdag, vil også arbejde på skræddersyede produkter til nye arbejdsbelastninger såsom supercomputing på kanten, premium infotainment til biler og fordybende skærme.

Inden for supercomputing sagde Intel torsdag, at Ponte Vecchio – dens HPC GPU – overgår konkurrenterne med op til 2,6x på vigtige benchmarks, der bruges til komplekse finansielle tjenester-applikationer.

Intel har også lovet en ny arkitektur, kaldet Falcon Shores, der vil bringe x86 og X GPU sammen i en enkelt socket. Målrettet mod 2024 forventes det at levere fordele med mere end 5x ydeevne pr. watt, 5x beregningstæthed, 5x hukommelseskapacitet og båndbreddeforbedringer.

Intel afslørede også Arctic Sound-M, en medie supercomputer GPU til datacentret, som understøtter hardware-accelereret AV1-kodning.

Processorer

Chipmangel varer i anden halvdel af 2022, siger US Department of Commerce Den bedste CPU til spil : Top Intel- og AMD-processorer sammenlignede. Har Nvidia bare givet computerens fremtid med Apple? Samsung begynder masseproduktion af Exynos 2200 smartphone-processor Processorer | Datacentre | Servere | Hardware | Sikkerhed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here