Google erstatter alternativet for omvendt bildesøk i Chrome med alternativet Google Lens

0
42

Martin Brinkmann 20. mars 2022 Google Chrome | 1

Google Chrome-brukere som nylig har brukt det innebygde alternativet for omvendt bildesøk i nettleseren, kan ha oppdaget at Google fjernet alternativet fra Chrome. Høyreklikk på bilder viser det nye alternativet “søk bilde med Google Lens” nå i nettleseren og ikke lenger alternativet “søk etter bilde”.

søk bilde med google linse

Alternativet for omvendt bildesøk lastet Google Bilder-nettstedet med resultatene av spørringen. Det er mulig å gå dit manuelt for å kjøre søket etter et bilde ved å laste det opp til tjenesten, men det krever flere manuelle trinn i stedet for bare to klikk i Chrome.

Når omvendt bildesøk er borte, kan brukere kanskje bruk Google Lens-koblingen i stedet. Google Lens er ikke et alternativ for omvendt bildesøk, siden det er utformet for å gi brukere kontekst og relevant informasjon. Linsens nettsted fremhever visuelle treff og linker til sider som inneholder lignende bilder. Resultatene er begrenset, og lenker peker til Google Bilder for å få hele listen over lignende bilder og sider med det innholdet.

ANNONSE

Brukere kan klikke på “vis alle”-koblingen på siden, eller bla helt ned for å aktivere “prøv det”-koblingen, som også åpner Google Bilder-nettstedet.

Det er ikke lenger en alternativet for å gjenopprette den klassiske omvendte bildesøkefunksjonen i Chrome. Chrome-brukere kan installere utvidelser, som Search by Image, Reverse Image Search eller Huntress Reverse Image Search. Alle disse utvidelsene legger til alternativer i Chrome for å slå opp et bilde på Google Bilder.

Et annet alternativ som Chrome-brukere har er å bytte til Vivaldi-nettleseren. Vivaldi, som også er basert på Chromium, støtter «søk etter bilde»-alternativet i sin nyeste versjon. Alternativet vises i nettleserens kontekstmeny når brukere høyreklikker på bilder som vises i nettleseren.

vivaldi search google images

ANNONSE

Omvendt bildesøk er nyttig for et tall av brukstilfeller. Webmastere, fotografer og rettighetshavere kan bruke søkemotorene til å finne tredjeparts nettsider som bruker bildene. Internett-brukere kan bruke dem til å finne større versjoner av bilder, for eksempel for bruk som bakgrunnsbilder eller for å få en kopi med flere detaljer.

Hvorfor fjernet Google alternativet?< /p>

Google ga ingen forklaring. Siden det erstattet det originale bildesøk-alternativet med Google Lens, virker det sannsynlig at selskapet ønsker å presse Google Lens-bruken ved å eksponere tjenesten for flere brukere. Chrome-brukere som brukte alternativet omvendt bildesøk for å finne ut mer om et bilde kan like det nye alternativet, siden det gir mer kontekst om et bilde enn Google Bilder.

ANNONSE

Nå du >: bruker du omvendte bildesøkemotorer? Hva synes du om at Chrome erstatter alternativet?

ANNONSE