DC sagsøger Grubhub og hævder, at dens app er fuld af skjulte gebyrer og hævede priser

0
119

District of Columbia Attorney General Karl Racine sagsøger Grubhub for vildledende forretningspraksis og siger, at dens madleveringsapp hemmeligt hæver priserne for spisende gæster, der bestiller gennem den. Sagen kræver en ende på en vaskeri liste over angiveligt ulovlig praksis samt økonomisk tilbagebetaling og civile sanktioner.

Den nyligt indgivne retssag hævder, at Grubhubs løfter om “gratis” onlineordrer – og “ubegrænset gratis levering” for Grubhub Plus – er vildledende. Mens kunder kan lave afhentningsordrer gratis, opkræver virksomheden leverings- og servicegebyrer for standardordrer og servicegebyrer for Grubhub Plus-ordrer, og viser servicegebyret indtil for nylig som en del af en enkelt linje med moms. “Grubhub vildledte distriktets beboere og udnyttede lokale restauranter til at øge sin egen fortjeneste, selv mens distriktets forbrugere og små virksomheder kæmpede under COVID-19-pandemien,” sagde Racine i en erklæring. “Grubhub opkrævede skjulte gebyrer og brugte agn-og-switch-annonceringstaktik – hvilket er ulovligt.”

“Grubhub vildledte distriktets beboere og udnyttede lokale restauranter”

Klagen siger, at Grubhub-ordrer ofte koster mere end at bestille den samme vare på en restaurant, og argumenterer for, at virksomheden ikke med rimelighed oplyser dette til forbrugerne. “Fordi Grubhub allerede opkræver forbrugerne flere forskellige typer gebyrer for sine tjenester … forventer forbrugerne, at menupriserne på Grubhub er de samme priser, der tilbydes på restauranten eller på restaurantens hjemmeside,” står der.

Som tidligere rapporteret af nyhedsmedier, herunder The Verge, har Grubhub også opført mange restauranter uden deres tilladelse til at udvide sin service, dirigere ordrer gennem sine tjenester og tage en kommission. Klagen siger, at den listede “over tusind” restauranter i DC, der ikke havde nogen forbindelse med virksomheden, og hævdede, at de ikke-godkendte fortegnelser ofte indeholdt menufejl og resulterede i ordrer, der ville “tage længere tid at udfylde, ville blive udfyldt forkert, ville blive leveret koldt, eller ville i sidste ende blive aflyst helt.”

Grubhub – som også driver Seamless og flere andre madleveringsapps – har gjort mere omfattende forsøg på også at indsætte sig selv i restauranttransaktioner. Retssagen bemærker dens lancering af ikke-godkendte mikrosider, der ser ud til at være officielle restaurantsider, såvel som brugerdefinerede telefonnumre, der lader det opkræve gebyrer, når kunder ringer til restauranter, selv når opkaldene ikke resulterede i ordrer. Virksomheden tilbød også en “Supper for Support”-kampagne, der krævede, at restauranter skulle betale regningen for en særlig rabat; det tilbød restauranter 250 USD i kompensation efter et modreaktion.

Grubhub insisterer på, at det ikke har misrepræsenteret sine gebyrer

Grubhub indikerede, at det ville bekæmpe retssagen og sagde, at mange af den praksis, den beskriver, enten er korrekt afsløret eller er blevet afbrudt. “I løbet af det seneste år har vi søgt at indgå i en konstruktiv dialog med DC Attorney General's Office for at hjælpe dem med at forstå vores forretning og se, om der var områder til forbedring,” sagde Katie Norris, direktør for virksomhedskommunikation, i en udtalelse til The Verge. “Vi er skuffede over, at de er gået videre med denne retssag, fordi vores praksis altid har været i overensstemmelse med DC-loven, og under alle omstændigheder er mange af de pågældende praksisser blevet afbrudt. Vi vil aggressivt forsvare vores forretning i retten og ser frem til at fortsætte med at betjene DC restauranter og spisesteder.”

Grubhubs erklæring siger, at appen ikke længere viser restauranter, der ikke har accepteret at arbejde med det, og det har trukket sine mikrosider og Supper for Support-programmet tilbage. Det inkluderer også afsløringer i dets brugsbetingelser – selvom det “skrider fremad”, vil det mere fremtrædende fortælle brugerne, at priserne kan være lavere, når de bestiller direkte fra restauranten, og det vil specificere i markedsføringen, at kun afhentningsordrer er gratis. “Grubhub har ikke misrepræsenteret sine gebyrer,” står der.

Grubhub er langt fra den eneste leveringsapp, der opkræver højere gebyrer, som kunderne ikke nødvendigvis er klar over, og det er heller ikke den eneste ene. der er kommet under juridisk beskydning. Sidste år sagsøgte byen Chicago både Grubhub og DoorDash på lignende grunde, og den offentliggjorde en ændret klage i sidste måned. Omvendt har Grubhub og andre leveringsappfirmaer sagsøgt byer for gebyrlofter implementeret under COVID-19-pandemien – som virksomhederne har kaldt en juridisk overskridelse.