Fortnite har bygget mod ingen bygning i årevis

0
154

Det hele startede med svømning. Da Fortnite indledte sit andet kapitel med den dramatiske implosion af spillets originale ø, tilføjede det også en tilsyneladende lille funktion: spillere kunne endelig svømme. Men siden da har skydespillet langsomt ændret sig ved løbende at gøre spillet hurtigere og mere mobilt. Det kan være kommet som et chok for nogle, da bygningen – et af de afgørende træk ved Fortnite siden starten – blev fjernet som en del af den nuværende sæson (selvom det sandsynligvis er en midlertidig ændring). Men det er et skift, der har været længe undervejs.

Lige siden spillere kunne svømme, har udvikler Epic løbende tilføjet nye måder, hvorpå folk kan komme rundt i spillet. Der har været køretøjer som fly og biler, zip-linjer og affyringsramper, der sætter fart på dig over kortet, og endda gigantiske monstre, der ville kaste dig op i luften. Sidste sæson introducerede to ekstremt sjove nye mekanikker: Den ene lader dig glide ned ad bjerge med utrolig hastighed, mens en anden involverede at svinge gennem træer og bygninger som Spider-Man. Ikke alle disse ting bliver ved permanent – ​​jeg savner virkelig de fjollede Klombo-monstre – men de, der er tilbage, har haft stor indflydelse på, hvordan du kan navigere i Fortnites verden.

Den nuværende sæson er i mellemtiden bemærkelsesværdig for et par ting. Til at begynde med tilføjer det sprint og klatring, som, når det kombineres, i det væsentlige giver dig mulighed for parkour på tværs af dele af Fortnite-øen. Der er også lodrette ziplines, så du hurtigt kan nå bestemte områder højt oppe. Når du sætter dette sammen med alle de andre ændringer gennem årene, har du et spil, der bevæger sig meget hurtigt, især når du sammenligner det med de tidlige dage af Fortnite.

Hvilket bringer os til at bygge – eller manglen på samme. Den ikoniske funktion er blevet fjernet fra spillet, selvom de fleste spillere er enige om, at det sandsynligvis er en midlertidig ændring. For de uindviede har bygning længe været et af de mest unikke træk ved Fortnite. Spillere kan samle ressourcer og derefter bygge strukturer for at nå høje områder eller skabe defensive barrierer omkring sig selv. Det er utroligt at se de bedste spillere i verden bygge komplekse strukturer på få sekunder; der er en færdighed kaldet tunneling, hvor spillere konstruerer en tunnel omkring sig selv så hurtigt, at de kan løbe igennem den, mens de er beskyttet mod indkommende ild.

Det er alt godt, hvis du konkurrerer i verdensmesterskabet. Men for den gennemsnitlige spiller er bygning ikke kun kompliceret – det kan bremse tingene, da du er nødt til at pause, hvad du laver, for at begynde at bygge ting. Spillets seneste ændringer lader dig dog gøre mange af de samme ting, men på en mere intuitiv måde. I stedet for at bygge en rampe for at nå anden sal i en bygning, kan jeg nu spurte og klatre op. I stedet for at bygge en mur for at blokere indkommende ild, har jeg nu et genopladningsskjold. Om ikke andet, vil det være meget interessant at se, hvordan top Fortnite-spillere tilpasser sig disse ændringer. (Almindelige spillere ser helt sikkert ud til at nyde den nye mekanik.)

Men det mere interessante vil være, hvad der sker, når bygningen vender tilbage til spillet. Rygter tyder på, at dets fravær kun vil vare i de første ni dage af denne sæson, som startede søndag. Så det kan være et kortvarigt blik i Fortnites overraskende lange liv. Men i betragtning af udvikler Epics tilbøjelighed til dramatiske ændringer, ville jeg ikke blive overrasket, hvis bygningen så meget anderledes ud, når den vendte tilbage, eller hvis fjernelsen til sidst blev permanent. En af de ting, der har holdt spillet levende så længe, ​​er, at det altid skifter på nye måder. En enkelt opdatering kan have en enorm indflydelse på den overordnede oplevelse.

Bygning er en af ​​Fortnites mest definerende funktioner – men igen, det var den oprindelige ø også.