Starlink hæver priserne for månedlig service og startsæt, selvom du sætter et depositum

0
209

SpaceX's internet-fra-rum-program Starlink hæver priserne for både køb af Starlink-sæt og for den månedlige service, ifølge en ny e-mail sendt ud til kunder i eftermiddags, som er gennemgået af The Verge. Virksomheden siger, at “det eneste formål med disse justeringer er at holde trit med stigende inflation.”

Oprindeligt krævede tilvalg af Starlink et forhåndskøb på $499 af et startsæt med alle de nødvendige forsyninger, inklusive en brugerterminal eller antenne, for at forbinde med SpaceXs satellitter. Kunder ville derefter betale et månedligt gebyr på $99 for at holde tjenesten kørende. Nu vil den nye månedlige pris fremover være $110. Alle nye ordrer af Starlink-sættet vil nu koste $599, og enhver, der sætter et depositum for det originale $499-sæt, skal betale $549 i stedet. De nye månedlige priser træder i kraft på forskellige tidspunkter for forskellige kunder.

“Det eneste formål med disse justeringer er at holde trit med stigende inflation.”

De nye priser ser ud til at være adskilt fra Starlinks premium-service, som giver kunderne $2.500 til at købe sættet og $500 om måneden for højere ydeevne. Den nye Starlink Premium-tjeneste blev afsløret i år på trods af, at SpaceX-præsident Gwynne Shotwell tidligere havde sagt, at virksomheden ikke havde planer om at tilføje prisniveauer for tjenesten.

Starlink er SpaceX's ambitiøse program, der har til formål at opsende titusindvis af satellitter for at sende bredbåndsinternetdækning til hele kloden. For at få adgang til systemet skal brugerne pege deres brugerterminal mod en stor del af åben himmel, der forbinder med de satellitter, der er over hovedet. Disse satellitter videresender derefter signaler til SpaceXs forskellige jordstationer på Jorden, som er forbundet til eksisterende fiberoptisk infrastruktur. Indtil videre har virksomheden opsendt mere end 2.000 Starlink-satellitter, og en direktør for SpaceX hævdede i denne uge, at Starlink har 250.000 brugere på verdensplan, ifølge CNBC. SpaceX sendte også for nylig tusindvis af terminaler til Ukraine efter anmodning fra den ukrainske regering.

Da SpaceX først begyndte at tilbyde Starlink til kunder, løb omkostningerne til at konstruere hver brugerantenne omkring $3.000, hvilket betød, at SpaceX solgte sine kits til kunder med tab. I april 2021 hævdede Shotwell, at SpaceX formåede at barbere byggeomkostningerne ned og satte det omkring $1.300 til at bygge hver terminal. I august lovede hun, at de brugerterminaler SpaceX oprettet ved udgangen af ​​2021 ville være “omtrent halvdelen af, hvad vores nuværende brugerterminaler koster,” ifølge PC Mag.

I sin e-mail til Starlink-kunder, der annoncerede prisstigningen, udråbte SpaceX sine seneste forbedringer til hele systemet. “Siden lanceringen af ​​vores offentlige beta-tjeneste i oktober 2020, har Starlink-teamet tredoblet antallet af satellitter i kredsløb, firedoblet antallet af jordstationer og foretaget løbende forbedringer af vores netværk,” hedder det i e-mailen. “Fremover kan brugere forvente, at Starlink opretholder sin kadence af kontinuerlige netværksforbedringer såvel som nye funktioner.” Der var ingen detaljer om, hvorvidt yderligere prisstigninger kunne forekomme.