Crunchyroll afslutter gratis streaming for nye og fortsættende serier

0
205

Crunchyroll vil ikke længere tilbyde gratis annonceunderstøttet streaming til nyligt udgivne episoder, annoncerede anime-streamingtjenesten i en opdatering på sit websted (via Gizmodo). Seere, der ønsker at se afsnit af nye eller fortsættende serier, skal opgradere til en af ​​Crunchyrolls premium-planer, som starter ved $7,99/måned.

Brugere behøvede ikke et abonnement for at se simulcast-titler før ændringen, men der var en afvejning – Crunchyroll ville forsinke udgivelsen af ​​nye episoder med en uge for gratis brugere, mens abonnenter kunne se dem en time efter deres premiere i Japan. Dette var noget, jeg (og mange andre, der bruger Crunchyroll gratis) gladeligt håndterede, så længe jeg rent faktisk fik set de nye afsnit.

Den nye politik træder i kraft til foråret

Men nu forhindrer Crunchyroll helt gratis brugere i at se forsinkede simulcasts. Tjenestens politik er indstillet til at træde i kraft til foråret, da Crunchyroll planlægger at give brugerne adgang til en “sæsonbestemt sampler” eller et udvalg af simulcasts, der skal debutere i løbet af sæsonen for foråret 2022, inklusive Spy x Family, A Couple of Cuckoos, Tomodachi Game og andre. Crunchyroll tilbyder de første tre afsnit af hvert show i sampleren gratis en uge efter deres premiere indtil den 31. maj. Enhver visning ud over de første par episoder eller adgang til Crunchyrolls hele simulcast lineup kræver et abonnement. Crunchyroll siger, at alle brugere stadig kan se episoder, der tidligere er føjet til platformen gratis.

Det er uklart, om Crunchyroll vil fortsætte med at tilbyde sæsonbestemte samplere efter foråret 2022, eller hvornår afsnittene fra denne sæsons lineup vil blive tilgængelig til gratis visning i fremtiden. The Verge kontaktede Crunchyroll med en anmodning om en kommentar, men hørte ikke med det samme.

Sony, som også ejer Funimation, købte Crunchyroll sidste år i en handel til en værdi af 1,175 milliarder dollars, men tjenesten er først for nylig begyndt at foretage store ændringer. Tidligere på måneden annoncerede Crunchyroll, at det ville arve Funimations anime-bibliotek i et forsøg på gradvist at fusionere begge tjenester. Selvom Crunchyroll siger, at det “vil fortsætte med at tilbyde gratis indhold fremover”, er det lidt af et slag for fans, der har brugt tjenesten gratis i årevis, at afskaffe gratis forsinkede simulcasts, og det rejser også spørgsmålet om, hvorvidt Crunchyroll vil beslutte at låse andet indhold bag et abonnement.