Uber har givet en 30-måneders licens til at fortsætte driften i London

0
302

Uber har sikret sig en 30-måneders – eller to og et halvt år – licens til at holde sine samkørselstjenester oppe og køre i London, ifølge en rapport fra BBC. Dette markerer afslutningen på en langvarig kamp med byens transportagentur, Transport for London (TfL), om Ubers sikkerhedsprotokoller.

“Vi er glade for at kunne meddele, at @TfL har givet Uber en ny 30 måneders licens i London,” meddelte Uber i et tweet lørdag morgen. “TfL holder med rette vores branche til de højeste regulerings- og sikkerhedsstandarder, og vi er glade for at have opfyldt deres høje krav.”

Uber mistede først sin licens til at operere i London i 2017, efter at TfL anklagede virksomheden for at demonstrere “manglende virksomhedsansvar” med potentielle “offentlige sikkerheds- og sikkerhedsimplikationer.” Det citerede virksomhedens mangler, når det kom til at rapportere strafbare handlinger, udstede chaufførbaggrundstjek, indhente lægeerklæringer og også bragte Ubers påståede brug af Greyball, en software, der skjulte ride-hilling-tjenesten for regulatorer.

Selskabet vandt senere en 15-måneders appel i retten, kun for at få sin licens frataget igen i 2019, efter at TfL sagde, at selskabet stadig ikke var “egnet og ordentligt” til at operere i byen. I 2020 gav en dommer Uber en licens til at operere i London i 18 måneder på trods af virksomhedens “historiske fejl”. I årenes løb har Uber tilføjet en række sikkerhedsfunktioner, herunder en panikknap i appen, en måde, hvorpå ryttere kan rapportere deres chauffører for usikker adfærd, samt muligheden for chauffører og ryttere til at optage lyd under ture.

Sidste år tabte Uber en juridisk kamp i Storbritannien om sine chaufførers ansættelsesstatus, hvilket krævede, at virksomheden begyndte at klassificere sine UK-baserede chauffører som ansatte, tildelte dem mindsteløn, betalt ferie og andre fordele.

“Når vi fortsætter med at betjene London, er vi fortsat fokuserede på at hæve industristandarderne på alle områder,” tilføjede Uber. “Disse inkluderer at tilbyde chauffører de fordele og beskyttelser, de fortjener, og sikre, at alle londonere kan komme sikkert rundt og blive en fuldt elektrisk platform i 2025.”