Apple skærer angiveligt allerede ned i iPhone SE-produktionsplaner med 20 procent

0
273

Mens luksuselektronik som PS5 og grafikkort stadig er udsolgt til venstre og højre, er efterspørgslen måske ikke så høj for lettere at lave budgettilbud. Ifølge en rapport fra Nikkei Asia vil Apple lave 20 procent færre iPhone SE'er i det næste kvartal end oprindeligt planlagt og 10 millioner færre AirPods i hele 2022. Den bemærkede analytiker Ming-Chi Kuo angav specifikke tal i sit notat om efterspørgslen for SE og sagde, at han forventer, at Apple sender 15 til 20 millioner SE'er i 2022, i modsætning til hans tidligere estimat på 25-30 millioner (det er et sted mellem et fald på 22 og 66 procent for året).

< p id="pTiWVb">Rapporterne peger ikke på forsyningskædeproblemer eller chipmangel, som har plaget meget af elektronikindustrien, som årsagen til, at Apple går tilbage til sine produktionsplaner. I stedet nævner de lavere end forventet efterspørgsel efter Apples seneste budgetfokuserede telefon.

Der er masser af faktorer, der kan føre til, at folk er mindre interesserede i iPhone SE. Nikkei nævner frygt for krigen i Ukraine og inflationen, mens CNBC nævner COVID-lockdowns i Kina, hvilket gør det fysisk sværere for forbrugerne der at få en ny telefon. Plus, ud fra personlig erfaring, er folk, der køber iPhone SE'er, ikke nødvendigvis typen, der løber tør og opgraderer i det øjeblik, en ny model er tilgængelig. De kan også være betydeligt mindre tilbøjelige til at gøre det, når gas er alt fra $4 til $6 pr. gallon.

Selve telefonen koster også mere – den nye generation SE koster $30 mere end den sidste, tilsyneladende takket være 5G. Det indsnævrer omkostningerne mellem den og for eksempel en iPhone 12 eller 13 Mini (og Mini-serien er allerede, hvad iPhone SE burde være).

Ser man på udsalgsprisen er Mini selvfølgelig væsentligt dyrere, men de månedlige priser er lidt en anden historie. Hos Verizon koster SE 11,94 $ om måneden for 64 GB-modellen. Du kan få en 64GB iPhone 12 Mini for $16,66 om måneden eller en 128GB iPhone 13 Mini for $19,44 om måneden. Den prisforskel vil betyde noget for nogle, men der er sikkert også masser af mennesker, der tænker: “Hvad pokker, det er kun $5 om måneden ekstra.” Og mere prisbevidste forbrugere kan se den højere pris og beslutte at blive ved med, hvad de har i et par måneder endnu.

Alt dette er at sige, at dette ikke automatisk betyder den nye SE er et flop. Alligevel er 20 procent et stort fald i produktionen og kan hjælpe med at sætte referencepunktet for SE's salg over telefonens (sandsynligvis flerårige) livscyklus. Og selvom det er for tidligt at sige, hvad dette kan betyde for fremtidige generationer af SE, foregår den diskussion formentlig allerede inden for Apple – hvis jeg er håbefuld, vil en lunken modtagelse måske presse virksomheden til at prøve en Mini/Max-tilgang til det næste SE.