Eks-Google-chefen sendte penge ind i Det Hvide Hus' videnskabskontor

0
148

Tidligere Google-chef Eric Schmidts fond hældte penge ind i Det Hvide Hus' kontor for videnskab og teknologi i løbet af det seneste år, ifølge en rapport fra Politico. Fondens tætte bånd til kontoret rejste etiske bekymringer hos interne vagthunde.

Schmidt havde en række roller hos Google og moderselskabet Alphabet, herunder administrerende direktør, administrerende formand og teknisk rådgiver. Han trådte tilbage fra den sidste rolle i 2020. Nu sidder han i bestyrelserne og investerer i teknologivirksomheder, herunder en række med fokus på kunstig intelligens. Office of Science and Technology Policy (OSTP) leder videnskabsfinansiering og hjælper med at styre AI-politikken – en af ​​grundene til, at Rachel Wallace, dengang kontorets generaladvokat, udtrykte bekymring over hans økonomiske involvering, ifølge e-mails modtaget af Politico.

Schmidts fond, Schmidt Futures, betalte løn til OSTP-ansatte, rapporterede Politico. En ulønnet konsulent på kontoret var også ansat i Schmidt Futures. En række medarbejdere fik tilbudt Schmidt Futures-stipendier, som finansierer rejser til konferencer. Nogle trak sig tilbage som svar på etiske bekymringer. Nogle embedsmænd på kontoret arbejdede også på Broad Institute of Harvard og MIT, hvor Schmidt er formand for bestyrelsen.

Han har også arbejdet tæt sammen med Eric Lander, tidligere direktør for kontoret videnskabs- og teknologipolitik. Lander trak sig i februar efter rapporter og “troværdige beviser” for, at han mobbede medarbejdere, inklusive Wallace.

En OSTP-talsmand, som Politico ikke nævnte, sagde, at OSTP arbejder med mange eksterne grupper, og at det juridiske kontor gennemgår eventuelle etiske konflikter.

Wallace, der ledede OSTP's juridiske kontor som generaladvokat, fortalte Politico, at hun tilskriver Landers adfærd hendes bekymringer omkring Schmidts involvering. “Jeg og andre på det juridiske hold havde lagt mærke til et stort antal medarbejdere med økonomiske forbindelser til Schmidt Futures og var i stigende grad bekymrede over den indflydelse, denne organisation var i stand til at have gennem disse personer,” sagde Wallace til Politico.