Windows Defender forårsaker at videoer åpnes sakte i Windows 11 Beta; her er hvordan du fikser det

0
462

Ashwin 28. mars 2022 Windows 11 Hjelp | 0

Microsoft lanserte Windows 11 Build 22581 for noen dager siden for brukere i utvikler- og betakanalen til Insider Preview-programmet. Selv om det brakte noen feilrettinger, har det tilsynelatende introdusert et nytt problem.

Windows Defender forårsaker at videoer åpnes sakte i Windows 11 Beta

< p>En reddit-bruker fant ut at videoene åpnet sakte etter å ha installert den siste versjonen på datamaskinen. De oppdaget også hva som forårsaket disse forsinkelsene. Det viser seg at den skyldige var ingen ringere enn operativsystemets standard antivirus, Windows Security, vanligvis kjent som Windows Defender. Mer spesifikt var det SmartScreen-komponenten i Security-appen som forårsaket dette problemet.

Andre brukere sa at de hadde et lignende problem, dvs. at filmene ikke ville åpne umiddelbart, og det tok en stund (ca. 30 sekunder) før media begynte å spille av.

ANNONSE

Slik fikser du videoer som åpnes sakte i Windows 11 Beta

1. Åpne Windows Security-appen, også kalt Defender, ved å klikke på ikonet i systemstatusfeltet.

2. Velg “App- og nettleserkontroll”-fanen på sidefeltet.

3. Klikk på “Omdømmebasert beskyttelse” i høyre rute.

ANNONSE

4. Deaktiver den første bryteren på denne siden, under “Sjekk apper og filer”. Du må være logget på med en administratorkonto for å tillate UAC-forespørselen for å bekrefte endringen.

5. Spill av en video, og den skal åpne normalt.

Hvordan fikse videoer som åpnes sakte i Windows 11 Beta

ANNONSE

Dette alternativet er aktivert som standard i alt bygget av Windows. Det er uklart hvorfor SmartScreen utløser sjekkene med Windows 11 Build 22581. Microsoft har ikke erkjent problemet ennå.

Hvorfor skjer dette? SmartScreen gir et ekstra lag med sikkerhet, som beskytter brukere når de kjører filer eller programmer som ikke er populære. Når brukeren prøver å kjøre en slik fil, flagger den den for en skanning, for å sikre at ingen skadelig programvare lurer i den. I teorien er det en god funksjon, men implementeringen har sine ulemper, et eksempel.

Dette er ikke første gang brukere har problemer med ytelsen med Windows 11. Det var et problem knyttet til SSD-er bremser ned, men Microsoft korrigerte feilen i KB5008353 Windows Update.

Tidligere denne måneden bekreftet AMD at operativsystemet presterte dårlig på Ryzen-drevne datamaskiner, og at det ville samarbeide med Microsoft for å fikse problemet. En oppdatering forventes å bli annonsert sommeren 2022. Tillegget av Teams og Widgets har også blitt kritisert blant teknologimiljøet, etter at de ble funnet å bruke ressurser i bakgrunnen. Neowin rapporterer at Microsofts Endpoint for Defender nylig flagget Office-oppdateringer som skadelig programvare, og etterlot det Redmond-baserte selskapet med et egg i ansiktet.

Hvis du fortsatt er i utviklerkanalen og vil bytte til betaversjonene. , bør du oppdatere til Build 22581 så snart som mulig. Dette begrensede tidsvinduet stenges snart, med utgivelsen av den neste versjonen som forventes å slippe denne uken. Du kan ikke bytte til utgivelseskanalen ennå, et alternativ for å flytte til den kan bli gjort tilgjengelig når vi nærmer oss utgivelsen av Windows 11 22H2 Sun Valley Update som sies å bli utgitt i løpet av de kommende månedene.

Bruker du SmartScreen på datamaskinen?

ANNONSE