FDA godkender anden COVID-19-vaccinebooster til sårbare grupper

0
148

Food and Drug Administration godkendte endnu en boosterdosis af Pfizer/BioNTech og Moderna COVID-19-vaccinerne til personer over 50 eller som er immunkompromitterede, meddelte agenturet tirsdag.

Beslutningen kommer, da USA er på vej ind i endnu en bølge af infektioner, denne gang drevet af en endnu mere overførbar version af omicron-varianten af ​​virussen. FDA sagde i en erklæring, at en yderligere dosis kunne styrke enhver aftagende beskyttelse mod vaccinerne i disse grupper.

Igen læner sig FDA på data fra andre lande som grundlaget for sin beslutningstagning omkring COVID-19-vacciner – i dette tilfælde data fra Israel, som fandt en lavere hyppigheden af ​​alvorlig sygdom og død hos ældre voksne, der havde to boostere sammenlignet med kun én. Men forskning viste, at mens et fjerde skud øgede antistofniveauerne for yngre mennesker, gav det ikke megen beskyttelse mod infektion med virussen.

USA kæmper allerede for at få de første boosterdoser i arme: over halvdelen af ​​fuldt vaccinerede personer har ikke fået en, og en tredjedel af personer over 65 er ikke blevet boostet.