Otter.ai tilføjer AI-genererede mødeoversigter og nyt hjemmefeed

0
213

Otter.ai fik sit navn som en smart, AI-drevet transskriptionstjeneste. Men efterhånden som denne type automatiseret transskription bliver mere almindelig, udvider virksomheden sit mandat – tilføjer en række funktioner, herunder AI-genererede møderesuméer, med det formål at omdanne brugernes Otter-konti til samarbejdscentre for arbejde.

Målet er at gøre Otter større end transskriptioner og imødekomme virksomhedens voksende antal virksomhedskunder. “For et år siden var de fleste af [vores kunder] enkeltpersoner, men flere og flere professionelle bruger det,” fortalte Otter.ai CEO Sam Liang til The Verge i et interview. “Den nye Otter gør den til en one-stop for alt dit mødeindhold og dine samarbejdsbehov.”

Når de tilgår konti på nettet, vil Otter-brugere nu se et “hjemmefeed”, der samler transskriptioner og en kalender over kommende møder i en enkelt oversigt. De vil være i stand til at hoppe ind i møder direkte fra deres kalender og bruge Otter-integrationer med tjenester som Zoom, Microsoft Teams og Google Meet til at optage og transskribere lyden.

Transskriptionerne kan derefter tilføjes på forskellige måder. Den store nye funktion er AI-genererede møderesuméer, som skal fremhæve de vigtigste øjeblikke i optagelser. Der er også noget, Otter kalder “mødeperler.” Det er dele af transskriptionen, som er blevet fremhævet af brugere, som derefter kan tagge kolleger og tilføje kommentarer eller opgaver. Brugere kan nu også tilføje skærmbilleder til transskriptioner med et enkelt klik, hvilket gør det nemmere at referere til visuelt materiale, der diskuteres under møder.

Otter fokuserer mere på virksomhedskunder

Den mest spændende funktion er dog AI-genererede møderesuméer. Vi har ikke været i stand til at teste dette selv, selvom selv Liang indrømmede, at værktøjet var “langt fra perfekt, men det er en god start.”

Virksomhedens software ser på en masse forskellige faktorer for at afgøre, hvad der er de mest relevante punkter fra et møde, siger Liang. »Vi ser på de emneord, folk bruger. Vi ser på talerdynamikken — hvem taler og hvilke emner de diskuterer […] og hvornår skiftede de emne. Det er aldrig kun baseret på ét signal – det er altid en kombination.”

I en forhåndsvisning af softwaren, vi blev vist via Zoom, syntes værktøjet at vælge ud, når nye samtaleemner blev introduceret, og taleren skiftede. Det kunne potentielt være en nyttig måde at springe gennem relevante dele af et møde, men det er meget usandsynligt, at maskinlæring kan matche viden fra et menneske, som ville vide meget mere om baggrunden og konteksten for et møde og dets deltagere.

Ud over resuméerne tilbyder Otter også en oversigt over, hvem der bruger mest tid på et møde på at tale – et værktøj, der kunne være nyttigt, når man forsøger at balancere samarbejde i teams. Liang siger, at der også kan laves meget mere analyse (som følelsesanalyse af det anvendte sprog), som ville lade Otter udvide langt ud over dets nuværende rum. “Det er derfor, jeg siger, at Otter potentielt har et større samlet adresserbart marked end Zoom eller andre konferencesystemer,” siger han. “Konferencesystemerne giver bare en måde, hvorpå folk kan tale med hinanden; de forstår ikke rigtig, hvad de diskuterer.”

Startups som Otter miner mødeudskrifter for AI-indsigt

Andre startups bevæger sig dog allerede hurtigt på dette område. En kaldet Poised lover at coache brugere i deres præsentationsevner ved at transskribere møder og analysere ting som deres brug af fyldord og talehastighed. En anden kaldet Sembly tilbyder lignende AI-genererede møderesuméer.

For Otter er den største trussel dog fra juggernauts som Google og Microsoft, hvis AI-ekspertise ville give dem mulighed for hurtigt selv at skabe sådanne funktioner og tilbyde dem til et langt større publikum. (De er faktisk allerede foran. Eksempler inkluderer Microsofts PowerPoint, som tilbyder sin egen taleanalyse og tips til oplægsholdere, og Google Docs, som bruger AI til at generere resuméer og indholdssider.) Da han bliver spurgt om denne trussel, siger Liang, at Otter vil lykkes af den grund, så mange startups gør: det er fokuseret på et enkelt produkt, mens tech-giganter bliver distraheret af deres vidtstrakte interesser.

“Spørgsmålet er: hvor besat er du?” han siger. “Eric Yuan, Zoom CEO, er, jeg vil vædde, langt mere besat af videokvalitet end Googles CEO. Googles administrerende direktør tjener 99 procent af deres penge på Søgning og YouTube, så intet andet betyder noget.”

For Otter, siger han, er den besættelse at omdanne mødeudskrifter til handlingsplaner. Nu skal virksomheden selv følge op.