Spotify tester et podcast-opdagelsesfeed

0
230

Godmorgen, kære læsere! Temperaturen gik fra 55 til 25 natten over, og mine bihuler har så ondt, at jeg har hængt på hovedet i mørket for at få lindring. Som en flagermus.

Hvorfor dukker podcasts op for at dække Ukraine

Nyhed her til morgen, jeg rapporterede et stykke for The Verge om, hvorfor så meget dækning af Ukraine har taget form af pop-up-podcasts. Den arbejdskraft, der kræves for at rapportere ud og producere et show, er ikke let fortættet til at matche nyhedscyklussens voldsomme hastighed, men alligevel har NPR, The Telegraph, uafhængige teams og flere samlet ressourcer mod mediet.

Mange af disse hold har grund til at tro, at dette engagement er det værd – og mange af dem har mange af de samme grunde til at tænke det. Mange har trods alt hurtigt startet nye podcasts før, og nogle har endda været i stand til at genbruge feeds, når de slutter, for at hjælpe med at booste fremtidige bestræbelser.

Jeg ville elske det, hvis du har tjekket artiklen på siden. Det er en interessant tendens med nogle historiske præcedens og nogle fremadrettede forudsigelser.

Spotify lukker alle tjenester i Rusland ned

Sent fredag ​​meddelte Spotify, at det ville suspendere tjenesten i Rusland på grund af landets nye lov designet til at kvæle nøjagtig dækning af dets invasion af Ukraine. Spotify forventer at afslutte nedlukningen i begyndelsen af ​​april.

“Desværre er den nyligt vedtagne lovgivning, der yderligere begrænser adgangen til information, eliminerer ytringsfrihed og kriminaliserer visse typer nyheder, sikkerheden for Spotifys medarbejdere og muligvis endda vores lyttere i fare,” sagde en Spotify-talsmand, der bad om ikke at blive navngivet på grund af situationens følsomhed.

Spotify suspenderede tidligere betalt adgang til sin tjeneste i Rusland og mistede anslået 1,5 millioner betalende abonnenter som et resultat. Men det havde holdt den bredere service online indtil nu, i navnet på at holde informationen frit flydende til beboerne.

Dette skridt er det seneste Spotify har taget som reaktion på invasionen, og afspejler de generelle handlinger fra andre store teknologivirksomheder som YouTube og Apple. I begyndelsen af ​​marts lukkede Spotify sine lokale kontorer i landet (et skridt med potentielle langsigtede konsekvenser) og fjernede de russiske statsforretninger RT og Sputnik fra platformen.

Podcast-opdagelsen fik en mærkelig start for Spotify

Fredag ​​eftermiddag opdagede jeg en ændring af Spotify-appen: en hel podcast-fane tilføjet nederst på skærmen. En Spotify-talsmand sagde, at virksomheden rutinemæssigt tester denne slags opdateringer – nogle der bliver ved, og nogle der ikke gør – men at de “ikke har yderligere nyheder at dele på nuværende tidspunkt.”

Nå, du har heldet med dig, 'for det gør jeg.

Denne fane, som den ser ud i øjeblikket, er ikke et sted til at indkapsle dine abonnerede shows eller downloadede episoder, men er i stedet en ret sparsom side beregnet til at introducere dig til nye. Siden giver dig mulighed for at swipe lodret gennem kort fra forskellige shows, uden nogen klar rækkefølge til, hvad der dukker op næste gang. Når en episode er centreret på skærmen, begynder et klip af dens lyd at afspille, og siden ser ud til at anbefale en blanding af episoder fra programmer, du abonnerer på, og dem, du ikke gør. Her er en skærmoptagelse, som er fanget af hashtag-opfinderen Chris Messina, som passende beskriver denne grænseflade som “TikTok-stil.”

For så vidt angår den faktiske opdagelse, er de episoder, der vises, kl. i hvert fald for mig, er det mest fra programmer, jeg lytter til i øjeblikket. Ellers er det dem, der allerede bor under sektionen “Populært med lyttere til ____” på fanen Hjem.

Funktionen ser ud til at være kommet ud af Spotifys opkøb af Podz , en podcast-opdagelsesapp, som den købte for omkring $50 millioner sidste år, som bemærket af TechCrunch.

Da Spotify ikke har denne form for TikTok-lignende modstykke til musikopdagelse – og i betragtning af hvor værdifuld ejendom i hovednavigationsbjælken er – er dette et væsentligt skridt, der er i tråd med virksomhedens stræben efter podcast fremtrædende plads. Det er også et glimt af, hvordan realtidstransskriptioner kunne se ud på platformen.

Mens lyden afspilles, blinker dynamiske transskriptioner på skærmen, hvilket er noget, som Spotify endnu ikke har gjort tilgængeligt på tværs af shows – og forhåbentlig er en forhåndsvisning af en bredere funktion, der kommer. Streamingselskaber har dog givet os grund til at forvente, at transskriptioner er mindre end fantastiske, når de dukker op, og dette er bestemt ikke en undtagelse.

Overskriften i skærmbilledet ovenfor, som lyder “det er lidt varmt at se det er,” er taget fra lyden fra to højttalere. Det skal stå “Det er meget at se”, som sagt af den ene person, og “Det er”, som sagt af den anden. I stedet lyder det som Yoda.

iHeart og Sirius vover sig længere fra radio

I går fik vi yderligere to podcast-udviklinger fra virksomheder, der gjorde deres navn til noget andet end podcasts: SXM Media har netop annonceret sin første streamingkanal dedikeret til en podcast, og iHeartMedia annoncerede et helt nyt podcast-selskab. De to virksomheder fortsætter med at skubbe kanterne af deres radioomdømme tilbage – set i tilføjelsen af ​​”medier” til deres navne i de senere år – og begge disse tiltag er i tråd med den kurs.

SXM Medias nye kanal, “Freakonomics Radio Network”, vil sende både nyligt udgivne afsnit af podcasten Freakonomics Radio og dem fra dets arkiv, som et podcast-feed, men blandet og … altid tændt. Kanalen vil også byde på episoder fra andre shows på Freakonomics podcast-slate, såsom People I (Mostly) Admire og No Stupid Questions. Dette adskiller sig fra andre SXM-aftaler, der, ja, involverer podcastværter, men sætter dem til at styre helt nye shows med mere traditionelle live-radioformater.

iHeartMedia går ind i sin egen nylige ikke-radiobestræbelse med Collab og lancerer et separat podcaststudie kaldet Curativity, der siges at være “skaber-centreret.” det starter med familievenligt materiale, ledet af en etableret skaber. To eksisterende serier, Kids Animal Stories og Kids Short Stories, er de første til at blive navngivet til Curativitys netværk, med en tredje, det nyligt annoncerede Spyology Squad, der skal have premiere i næste uge. Alle tre kommer fra børnenes lydpersonlighed, Mr. Jim, som jeg ikke kender, men det ser de børn bestemt ud til.

Om at være for at blive selvstændig

Og i sidste uge annoncerede Krista Tippett, at både hun og hendes langvarige show On Being ville forlade den offentlige radio, gå over til en uafhængig model og skrue ned for sin ugentlige kadence. Evnen til at beholde et program, tage det et andet sted hen og ændre det er beslægtet med den frihed, som mange offentlig radiomedarbejdere har udtrykt ønske om fra feltet; selvom dette ikke skal ses som en repræsentativ oplevelse, er det i det mindste et eksempel.

I et brev til stationer, der sender On Being (næsten 400 i alt), skrev Tippett, at offentlig radio har været iboende for showets eksistens og vækst, lige siden det startede under et andet navn for næsten 20 år siden. “Vi vil altid forstå os selv som kollegaer og familie for dig,” skrev hun. “Vi ville faktisk elske at finde måder at samarbejde med dig og dine lokalsamfund gennem vores arbejde ud over dette øjeblik, og vi vil kommunikere om det med specificitet senere i år.”

Respekt for På trods af radio har folk nogle gange brug for at spænde deres kreative muskler – eller bare tage en pause. “Efter at have været vært for 52 ugers programmering om året i næsten 20 år, er jeg klar til at flytte til en mere bæredygtig rytme og til at åbne plads og tid til skrivning, offentligt engagement og nye udvidelser af vores indhold i verden, der er ved at dukke op “, skrev Tippett. Hørt det.

At google “piratsprog for farvel” gav ikke rigtig noget, så det er vel ikke sådan, Aria melder sig ud i dag.