Verizon giver 'dårlige skuespillere' skylden for den spam-tekst, du fik fra dit eget nummer

0
193

I går skrev jeg om at modtage en spam-tekst, der bizart nok så ud, som om den kom fra mit eget telefonnummer. Men hvad der oprindeligt så ud som en tilfældig, forfalsket spam-besked, begynder i stigende grad at ligne en fokuseret indsats rettet mod Verizon Wireless, en af ​​de største telekommunikationsselskaber i USA. I dag bekræftede luftfartsselskabet, at det er opmærksom på situationen og undersøger sagen med hjælp fra amerikansk retshåndhævelse.

“Verizon er klar over, at dårlige skuespillere sender spam-sms-beskeder til nogle kunder som ser ud til at komme fra kundernes eget nummer,” fortalte talsmand Richard Young til The Verge via e-mail. “Vores team arbejder aktivt på at blokere disse beskeder, og vi har engageret os med amerikansk retshåndhævelse for at identificere og stoppe kilden til denne svigagtige aktivitet. Verizon fortsætter med at arbejde på vegne af kunden for at forhindre spam-tekster og relateret aktivitet.”

I timerne siden vi offentliggjorde vores originale historie, har mange flere Verizon-kunder rapporteret at modtage præcis den samme tekst om en gratis gave med et link til sidst. I mit tilfælde videresendte linket mig til Channel One Russia, en russisk statslig medieoperation.

I øjeblikket siger Verizon dog “vi har ingen indikation af, at denne svigagtige aktivitet stammer fra Rusland.” Syndfloden af ​​tekster kommer, da mange store amerikanske virksomheder fortsat er i høj beredskab over potentielle gengældelsesangreb på cybersikkerhed fra Rusland på grund af de alvorlige amerikanske sanktioner, der var resultatet af Ruslands invasion af Ukraine.

Andre store amerikanske luftfartsselskaber har ikke modtaget de samme udbredte spam-tekster, som er forfalsket med kundernes egne numre, hvilket fører til nogle spekulationer om et internt brud hos Verizon eller et mere sofistikeret angreb end almindelig spam.