Chrome OS 100 bringer nyt Launcher-design til Chromebooks

0
143

Ligesom sin Chrome-browser-modstykke har Chrome OS endelig nået sin 100. version. Google opdaterer fuldt ud sit operativsystem hver fjerde uge eller deromkring. Den nye udgivelse kommer med et nyt design til Chrome OS's launcher, der skal gøre den mere intuitiv og tilpasselig for Chromebook-brugere.

Launcheren (for Windows-brugere svarer det til startmenuen) har et venligere design end tidligere launchers, med mere afrundede hjørner. Den åbnes nu fra siden af ​​skærmen i stedet for midten. (Det er her, hvor Windows startmenuen var i evigheder – den er sjovt nok flyttet til centrum i Windows 11).

Der er også nye muligheder for at sortere ikoner — du kan manuelt arrangere dem og organisere dem efter navn eller farve. Søgelinjen vil vise mere detaljerede forhåndsvisninger fra Google, mens du skriver og kan søge mellem dine faner i Chrome, hvis du har en masse åbne.

Denne løfteraket har svævet rundt i et stykke tid; det blev set i here-be-dragons Canary-kanalen sidste sommer. Dens tidlige dage havde nogle knæk, som Google formentlig har haft god tid til at finde ud af.

Andre opdateringer kommer til Chrome OS inkluderer en ny diktatredigeringsfunktion – du kan nu sige “slet”, mens du dikterer for at slette det forrige bogstav, du skrev, eller “flyt til næste tegn” for at få din markør til at hoppe et bogstav frem – GIF-oprettelse i kameraappen, YouTube-overvågning i Family Link og en ny YouTube-app med offlineadgang. Til IT-administratorer har Googles administrationskonsol en ny rapport “for et hurtigt kig på, hvilke enheder der skal behandles.”