Dommeren godkender Activision Blizzards 18 millioner dollars chikaneforlig

0
136

En dommer har godkendt Activision Blizzards forlig på $18 millioner med US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC). De to organisationer havde annonceret forliget i september, men det er nu ved at blive underskrevet, efter at Californiens tilsynsmyndigheder havde forsøgt at gribe ind.

Activision Blizzard har været under intens undersøgelse siden Californiens Department of Fair Employment og Housing (DFEH) anlagde en retssag om chikane i juli med påstand om, at virksomheden fremmede en kultur med “konstant seksuel chikane.” Som en del af samtykkedekretet vil Activision Blizzard etablere en 18 millioner dollars forligsfond, som vil blive brugt til at kompensere ofre for chikane og diskrimination. Medarbejdere, der har arbejdet i virksomheden mellem den 1. september 2016 og tirsdag den 29. marts, kan indgive et krav om “for seksuel chikane, graviditetsdiskrimination eller relateret gengældelse.”

Derudover vil Activision Blizzard kræve, at alle “tilsynsmedarbejdere” deltager i kurser om chikane og diskrimination og vil udvide de mentale sundhedsressourcer, der er tilgængelige for medarbejderne. Dekretet, som blev godkendt af dommer Dale S. Fischer tirsdag, forbliver i kraft i tre år. Du kan læse hele dokumentet her eller indlejret i bunden af ​​denne artikel.

DFEH havde hævdet, at samtykkedekretet potentielt kunne skade dens sag mod Activision Blizzard (som er i gang) og forsøgte at gribe ind. Det omfattede at anmode om udsættelse af sagen, hvilket dommer Fischer afviste. I en høring tirsdag signalerede DFEH, at den planlægger at appellere samtykkedekretet.

“Aftalen, vi nåede med EEOC sidste år, afspejlede vores urokkelige forpligtelse til at sikre et sikkert og retfærdigt arbejdsmiljø for alle medarbejdere,” sagde Activision Blizzards CEO Bobby Kotick i en pressemeddelelse. “Vores mål er at gøre Activision Blizzard til en model for branchen, og vi vil fortsat fokusere på at eliminere chikane og diskrimination fra vores arbejdsplads. Rettens godkendelse af dette forlig er et vigtigt skridt i sikringen af, at vores medarbejdere har mekanismer til regres, hvis de har oplevet nogen form for chikane eller gengældelse.”

Oplysning: Casey Wasserman er i bestyrelsen af direktører for Activision Blizzard samt bestyrelsen for Vox Media, The Verges moderselskab.

Relateret

< h4>Activision Blizzard indgår forlig på 18 millioner dollars med amerikansk beskæftigelsesovervågning