Facebook finansierede anti-TikTok-kampagne gennem GOP-firmaet

0
125

Facebooks moderselskab, Meta, har betalt et af de mest fremtrædende republikanske konsulentfirmaer for at køre en landsdækkende kampagne for at skabe mistillid til en af ​​virksomhedens største konkurrenter, TikTok, ifølge en ny rapport fra The Washington Post onsdag.

Firmaet, Targeted Victory, plantede efter sigende udtalelser og breve til redaktøren i store lokale og regionale aviser over hele landet. En Targeted Victory-direktør fortalte personalet, at firmaet var nødt til at “få beskeden ud om, at selvom Meta er den nuværende boksesæk, er TikTok den reelle trussel, især som en udenlandsk ejet app, der er #1 i deling af data, som unge teenagere bruger.” ifølge e-mails modtaget af The Post.

“TikTok er den virkelige trussel”

Nyheden om Facebooks beslutning om at ansætte firmaet kommer kun få uger efter, at virksomheden erklærede, at den mistede brugere for første gang i sin 18-årige historie. Metas seneste indtjeningsrapport sagde, at Facebooks aktive brugere faldt med næsten 500.000 ved udgangen af ​​sidste år.

Flere af Targeted Victorys udtalelser indeholdt links til negativ nyhedsdækning om TikTok og blev ofte omskrevet af indflydelsesrige samfundspersoner og politikere, herunder demokrater. The Post rapporterede, at ingen af ​​kolonnerne afslørede deres forbindelse til det Facebook-finansierede firma.

I løbet af de sidste par år har Facebook været under beskydning af Kongressen for angiveligt at have et ulovligt monopol i den sociale medieindustri. Under en høring i 2020 med tekniske administrerende direktører, herunder Facebooks Mark Zuckerberg, citerede lovgivere interne firmadokumenter, der tyder på, at Zuckerberg ville gå i “ødelæggende tilstand”, hvis Instagram, en dengang begyndende konkurrent, nægtede at blive solgt til den sociale mediegigant.

“Når den dominerende platform truer sine potentielle konkurrenter, burde det ikke være en normal forretningspraksis,” sagde rep. Pramila Jayapal (D-WA) dengang.

Targeted Victory er en af ​​de største leverandører af republikanske kampagner. I 2020 tjente firmaet over $230 millioner, og dets største kunder var fra grupper som pro-Trump super PAC, America First Action. Republikanerne har været nogle af TikToks hårdeste kritikere. Lovgivere som senator Marco Rubio (R-FL) har presset på for, at appen skal undersøges for censur, og tidligere præsident Donald Trump underskrev en bekendtgørelse om at forbyde den fuldstændigt.

I sidste ende, ordren gik ingen vegne, og præsident Joe Biden tilbagekaldte den sidste år.