Sonys PS Plus-niveauer komplicerer enkelheden af ​​abonnementstjenester

0
149

Sony har annonceret en ny række PlayStation Plus-abonnementer: PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra og PlayStation Plus Premium. Forud for deres officielle afsløring blev planerne karakteriseret som et forsøg på at reagere på Microsofts Xbox Game Pass, der tilbyder forskellige udvalg af spil at downloade eller streame som en del af et enkelt månedligt abonnement. Men nu hvor de er officielle, er sandheden meget mere kompliceret.

Microsofts Xbox Game Pass-pitch er relativt enkel. Du får adgang til en bred vifte af spil som en del af et abonnement, og Microsoft har forpligtet sig til at udgive sine store førstepartsspil på sin abonnementstjeneste, den dag de udgives. $9,99 giver dig spil på enten Xbox eller pc, eller $14,99 giver dig begge dele, plus muligheden for at streame spil over skyen (praktisk, hvis du vil spille dem på mere bærbare enheder som telefoner) samt adgang til online multiplayer takket være bl.a. Xbox Live Gold.

Men Sony har taget en anden tilgang. Det forpligter sig ikke til at frigive sine førstepartsspil på sin abonnementstjeneste, når de lanceres, og det er delt PlayStation Plus på tværs af tre forskellige niveauer, som tilbyder flere spil, jo mere du betaler. De lanceres på de asiatiske markeder i juni, hvor Nordamerika, Europa og andre følger tæt efter. Det er et tiltrængt skridt i retning af at forbedre Sonys abonnementstilbud, men i processen har Sony skabt en kompliceret række af prispunkter at vælge imellem.

Der er ni måder at betale for PS Plus i USA

PlayStation Plus Essential-niveauet på $9,99 vil tilbyde det samme, som PlayStation Plus har nu – inklusive de dusin-plus-spil, der allerede er tilgængelige som PlayStation Plus Collection. Næste, $14,99 PlayStation Plus Extra giver dig op til 400 PS4- og PS5-spil at downloade. Endelig giver PlayStation Plus Premium $17,99 dig op til 340 ekstra spil, som inkluderer spil fra den originale PlayStation, PS2, PSP og PS3. Nogle af disse ekstra spil er tilgængelige til download, men andre – som dem, der oprindeligt blev udgivet til PS3 – kan kun streames.

Der er også tilgængelige rabatter, hvis du vælger at betale for et abonnement på kvartals- eller årsbasis. Jeg vil ikke liste alle priserne her (du kan tjekke Sonys officielle pressemeddelelse for det), men i alt står du tilbage med et valg mellem ni forskellige måder at betale for PlayStation Plus alene i USA. Det er mange valg, og det betyder, at der er mange beslutninger at træffe.

Relateret

Hvordan den nye PlayStation Plus sammenlignes med Xbox Game Pass og Switch Online

Hvis du finder det kompliceret, så vil jeg ikke bebrejde dig. Med Xbox Games Pass Ultimate kunne du forestille dig aldrig at betale separat for et af Microsofts spil igen – de er alle inkluderet. Men Sony ser ud til at præsentere sine abonnementsniveauer som et ekstra køb. I Sonys verden betaler du stadig så meget som $70 for dets store budgetspil ved lanceringen, men du betaler muligvis også for et abonnement, der fylder dit bibliotek med et udvalg af lidt ældre og endda retro-titler. Og præcis hvor mange spil du får afhænger af, hvor meget – og hvor ofte – du er villig til at betale.

PS3Uden hardware bagudkompatibilitet bruger Sony streaming til at tilbyde PS3-spil. Foto af Vjeran Pavic/The Verge

På trods af dens kompleksitet er Sonys nye PlayStation Plus-niveauer uden tvivl enklere end de abonnementer, de allerede tilbyder. I øjeblikket, hvis du både vil streame spil via PlayStation Now og få adgang til PlayStation Plus, så skal du betale for to helt separate abonnementer. Det er tilsyneladende ikke en ualmindelig situation, hvor PlayStation CEO Jim Ryan fortæller GameIndustry.biz, at tre fjerdedele af PlayStation Now-abonnenter også har et PlayStation Plus-abonnement.

Prissætningen af ​​det nye PlayStation Plus Premium-niveau, som analytiker Daniel Ahmad påpeger på Twitter, tyder på, at det er målrettet netop disse brugere. PlayStation Plus (som snart bliver re-brandet som dets “Essential”-niveau) koster $9,99 om måneden, og PlayStation Now koster også $9,99. Hvis du betaler for dem begge sammen, vil du sætte dig tilbage $19,98 om måneden, sammenlignet med $17,99 for den nye PlayStation Plus Premium. Betal årligt, og de to giver dig 119,98 $ separat eller 119,99 $ som en del af PlayStation Plus Premium. Med andre ord vil det være uoverskueligt at betale for PlayStation Plus Premium for tre fjerdedele af PlayStation Now-abonnenter.

PlayStation Now og PlayStation Plus er nu én

Men det forklarer stadig ikke PlayStation Plus Extra, Sonys mellemlag, der tilbyder PS4- og PS5-spil. Til $14,99 konkurrerer det direkte med Xbox Game Pass Ultimate, men mangler nogen af ​​dets cloud-spilfunktioner. Med kun $3, der adskiller det fra PlayStation Plus Premium-niveauet, føles det næsten som et forsøg på at presse kunderne op til Sonys dyreste abonnement.

Det er ikke usædvanligt, at musik- eller videoabonnementstjenester tilbyder et par forskellige niveauer. Netflix tilbyder tre forskellige niveauer, som adskiller sig med hensyn til deres videokvalitet (4K vs HD vs SD) og det maksimale antal streams, du kan se ad gangen, mens HBO Max tilbyder et billigere annonceunderstøttet niveau. På musikfronten har Spotify et enkelt betalt niveau, men tilbyder rabatter, hvis du abonnerer som en familie eller et par, mens Apple for nylig tilføjede en rabatplan, der begrænser det til at blive kontrolleret med Siri-kommandoer.

I alle disse ikke-gaming tilfælde tilbyder de forskellige prisniveauer alle nøjagtig det samme indhold og falder deres kvalitetsniveauer, hvis du betaler mindre. Men hvert niveau af PlayStation Plus tilbyder radikalt forskellige mængder indhold for dine penge.

Sony sætter sine tjenester sammen

Ved at droppe PlayStation Now og fusionere det med PlayStation Plus ser Sony ud til at forsøge at forenkle sit abonnementsudbud. Men i modsætning hertil har Microsoft brugt år på at bygge en alt-i-en-tjeneste fra bunden. Da Sony opgav bagudkompatibiliteten for PS3 med PS4, ville Microsoft fortsætte med at gøre hundredvis af Xbox 360 og originale Xbox-spil spilbare på Xbox One, og det fortsatte initiativet til Series X og S. Mens Sony tillod sin PlayStation Now-tjenesten for at sygne hen i relativ uklarhed, var Microsoft ved at bygge sin cloud-spiltjeneste ud og udgive sine største spil der på dag ét. Måske mest væsentligt er, at Microsoft har været på den slags opkøbstogt, der får spillere til at sidde op og lægge mærke til, når det lover at inkludere sine førstepartstitler i sin abonnementstjeneste.

Resultatet er, at Sony føler, at de har en patchwork-tilgang til sine PlayStation Plus-niveauer. Det konsolideres her, samles der og gør dets ældre titler tilgængelige via abonnement længe efter deres første udgivelse. Nogle spil til Sonys ældre platforme vil være tilgængelige til download, men cloud-streaming er nødvendig for at tilbyde PS3-spil, fordi hardware-bagudkompatibilitet ikke er mulig. Det sætter disse forskellige initiativer sammen, men der er huller i dens tilgang.

Det gør ikke Sonys fornyede abonnementstilbud til en dårlig aftale. Det betyder blot, at du måske skal være meget opmærksom på det med småt.