Joe Biden påberåber sig Defence Production Act for EV-batterier og ren energi

0
114

Biden-administrationen planlægger at bruge Defence Production Act (DPA) til at øge minedriften og behandlingen af ​​vigtige mineraler, der bruges i batterier til vedvarende energi og elektriske køretøjer. Det kunne omfatte nikkel, lithium, kobolt, grafit og mangan, ifølge Det Hvide Hus faktaark.

“Præsidenten gennemgår også potentielle yderligere anvendelser af DPA – ud over mineraler og materialer for at sikre sikrere, renere og mere modstandsdygtig energi til Amerika,” står der i faktaarket.

Det kunne omfatte nikkel, lithium, kobolt, grafit og mangan

Biden udsendte meddelelsen som en del af et bredere sæt af handlinger, der sigter mod at imødegå skyhøje energipriser. Flytningen er også en del af et øjeblikkeligt omdrejningspunkt væk fra russisk import siden Vladimir Putins invasion af Ukraine. Og det tjener Biden-administrationens langsigtede klimamål om at reducere drivhusgasemissionerne i dette årti og opnå et rent elnet inden 2035.

Forsvarsproduktionsloven giver præsidenten mulighed for at reagere på en national nødsituation ved at kræve, at virksomheder prioriterer føderale kontrakter for de varer eller materialer, som de anser for nødvendige. Biden har allerede påberåbt sig loven for at reagere på COVID-19-pandemien med masker, tests og vacciner.

Denne gang prioriterer loven produktionen af ​​materialer til batterier, der er afgørende for oprydning af to af de største kilder til klimaforurening: Transport og elnettet. Batterier lavet med ting som lithium og nikkel driver elektriske køretøjer og lagrer vind- og solenergi.

Særligt at sikre nikkel er blevet en større hovedpine siden Ruslands invasion af Ukraine. Tidligere i år tilføjede USA nikkel til sin officielle liste over kritiske mineraler. Nikkel med høj renhed er en nøglekomponent i genopladelige batterier, og omkring 20 procent af verdens nikkelforsyning kommer fra Rusland. USA har en nikkelmine af høj kvalitet i Michigan, som kan løbe tør for forekomster i 2025, rapporterer The Wall Street Journal.

Men forslag om at udnytte nye forekomster af nikkel og andre mineraler, der anses for at være kritiske for landets energisikkerhed og klimamål, har nogle fortalere i alarmberedskab. “Mere end et århundrede med hensynsløs minedrift har forgiftet luften, vandet og jorden i for mange samfund, mange af dem indfødte,” sagde Lauren Pagel, politisk direktør for nonprofitorganisationen Earthworks, i en pressemeddelelse.

Ren energiomstilling kan ikke bygges på beskidt minedrift.”

”Den rene energiomstilling kan ikke bygges på beskidt minedrift. At udvide minedrift uden at tage fat på manglerne i vores arkaiske minelove ville være katastrofalt,” sagde Pagel. For at minimere miljøskader og forhindre yderligere uretfærdigheder meddelte indenrigsministeriet i februar, at det planlægger at opdatere minelovgivningen, der ikke har ændret sig meget siden slutningen af ​​1800-tallet.

Nogle lovgivere og fortalergrupper har opfordret Biden til at bruge Defense Production Act til at fremme flere teknologier, der understøtter en overgang til ren energi. Over 200 miljø- og humanitære grupper sendte et brev til Joe Biden den 9. marts, hvor de bad ham om at påberåbe sig Defence Production Act for at øge produktionen og udbredelsen af ​​vedvarende energiteknologier.

Demokratiske senatorer, herunder Elizabeth Warren, Cory Booker og Ed Markey, sendte et brev til Biden den 23. marts, hvori de foreslår, at USA udnytter Defence Production Act for at “støtte og øge produktionskapaciteten og forsyningskædesikkerheden for teknologier, der reducerer efterspørgslen efter fossile brændstoffer.” I brevet blev der lagt vægt på fremstilling af elektriske varmepumper til især USA og Europa. Elektriske varmepumper kunne reducere behovet for gas og olie til at opvarme bygninger. Biden har allerede forbudt import af olie og gas fra Rusland. EU, som er langt mere afhængig af fossile brændstoffer fra Rusland end USA, planlægger at installere 10 millioner varmepumper i løbet af de næste fem år som led i en indsats for at skære ned på russisk gasimport.

“På grund af de humanitære, energimæssige og økonomiske kriser forårsaget af Ruslands invasion af Ukraine, opfordrer vi indtrængende jer til at bruge alle de værktøjer og autoriteter, der står til jeres rådighed for at yde nødhjælp til vores beboere og allierede og tage forebyggende skridt for at begrænse fremtidig ustabilitet forårsaget af klimaet. forandring og konflikt finansieret af fossile brændstoffer,” skrev senatorerne.

Sikring af forsyningskæder til metaller og kritiske mineraler var allerede en topprioritet for fortalere for ren energi, før krigen i Ukraine vakte endnu større bekymring. Lithium, kobolt og nikkel er nødvendige for at bygge batterier. Vindmøller har brug for sjældne jordarter og aluminium. Solpaneler er bygget med kobber, silicium og sølv, for at nævne nogle få afgørende byggesten.

Problemet er, at minedrift og forarbejdning af disse materialer ofte er koncentreret i en håndfuld lande, herunder nogle, hvor konflikter og påståede menneskerettighedskrænkelser har plettet forsyningskæderne. Det er alt sammen et ekstra pres på Biden-administrationen for at styrke de indenlandske forsyningskæder, uanset om det er gennem minedrift eller bedre genbrug af disse materialer.

Bidens handlinger i dag øger også olie og gas, i det mindste på kort sigt. Biden annoncerede den største udledning af olie nogensinde fra USA's strategiske petroleumsreserve efter at have blokeret russisk import af fossile brændstoffer tidligere på måneden. Han presser også på for mere indenlandsk olieproduktion, siger Det Hvide Hus, for at lindre skyhøje priser på benzinpumper. Biden planlægger at bede Kongressen om at få fossile brændstoffer til at betale gebyrer på brønde, som “de hamstrer uden at producere,” ifølge faktaarket. USA har også øget sin eksport af flydende naturgas til Europa, da EU forsøger at vænne sig fra sin afhængighed af russiske energiprodukter.

Relateret

Ren energi står over for sin egen forsyningskædekrise

Relateret < /p>

2021 var året, hvor ren energi endelig stod over for sit minedriftsproblem

Relateret

Nye klimamål kommer til at kræve meget flere mineraler