Samsung arbejder på et Galaxy-selvreparationsprogram med iFixit

0
130

I dag annoncerede Samsung et nyt selvreparationsprogram, der vil give Galaxy-kunder adgang til dele, værktøjer og guider til at reparere deres egne enheder. Programmet er i samarbejde med populære reparationsguider og reservedelswebsted iFixit, som har arbejdet med producenter som Motorola og Steam på lignende satsninger. Galaxy S20- og S21-seriens telefoner og Galaxy Tab S7 Plus er først i rækken for reservedelene – men ikke Samsungs seneste S22-familie af telefoner.

“Vi arbejder sammen med Samsung for at forbedre deres reparationsguide og gør-det-selv-reservedele,” siger iFixit-chef Kyle Wiens til The Verge. Det nye program følger Apples nylige hjerteskifte med at annoncere et selvbetjeningsprogram og Microsofts arbejde med iFixit for at fremstille Surface-værktøjer. “Det er tydeligt, at producenter erkender, at de er nødt til at omfavne reparation,” sagde Wiens.

I første omgang omfatter de tilgængelige dele displays, bagglas og ladeporte

Forbrugere, der drager fordel af programmet vil få adgang til “intuitive, visuelle, trin-for-trin reparationsvejledninger” samt de nødvendige værktøjer, ifølge Samsungs pressemeddelelse. Wiens fortæller os, at Galaxy S20-seriens guider allerede er færdige, og at iFixit arbejder aktivt på at skrive guiderne til S21-serien og Galaxy Tab S7 Plus.

Vi spurgte Samsung, om der er planer om at gøre dele tilgængelige til nyere telefoner eller billigere som Galaxy A-serien. En talsmand svarede: “Samsung planlægger at udvide sortimentet af produkter, dele og selvreparationskapacitet, efterhånden som programmet modnes.” Men for de enheder, der blev bekræftet ved lanceringen, består den indledende reservedelsliste af skærme, bagglas og ladeporte.

Fjernelse af batteriet fra denne Galaxy S20 er svær, hvilket sandsynligvis er grunden til, at den i første omgang ikke er inkluderet som en tilgængelig del i det nye program. Billede: iFixit

Pressemeddelelsen er fraværende om nogen omtaler af batteriudskiftningsmuligheder, men Wiens sagde, at Samsung-skærmenheden ville have forlimede batterier fastgjort til dem. Dette forenkler reparationsprocessen for Galaxy S20- og S21-enhederne, da frigørelse af batteriet i disse modeller kræver rigelige mængder isopropylalkohol for at løsne batteriet og omhyggelig hård kraft til at trække det ud.

Relateret

Apples nye Self Service Repair-program er en mulighed for at reparere relationer

Bortset fra batterier er dette selvreparationsprogram endnu et skridt, som virksomheden tager mod sine bæredygtighedsmål. Virksomheden har for nylig øget Android-softwaresupporttidsplanerne på sine telefoner, og for det nye selvreparationsprogram kan du sende de gamle ødelagte dele tilbage til Samsung for at genbruge dem gratis.

Men Samsung har meget at gøre op med. Du husker muligvis dets “upcycling”-program til telefonens genbrug, som det tidligere arbejdede på med iFixit. I stedet for at åbne bootloaderne for ældre Samsung-enheder for at give mulighed for fuldt omprogrammerbar genbrug af gamle Galaxy-enheder som oprindeligt forestillet, forvandlede Samsung det til et mere begrænset program, hvor nogle mennesker kunne forvandle en Galaxy S9 til en sensor til et Samsung SmartThings smart-hjem system.

“Den originale Galaxy Upcycling var helt fantastisk, og evnen til at installere langtidsholdbare operativsystemer på smartphones er noget, som industrien har desperat brug for,” sagde Wiens. Vi spurgte Wiens, om dette nye selvreparationsprogram havde et link til Galaxy Upcycling-pitch. “Jeg aner ærligt talt ikke,” svarede Wiens.

Det ser ud til, at Samsung og iFixit har lagt deres tidligere engagementer til side for denne satsning og ser frem til at lancere programmet til sommer som en anden mulighed, der hjælper med at forlænge den brugbare levetid på ældre Galaxy-telefoner. Detaljerne er stadig tynde, men en talsmand fra Samsung fortæller os, at vi hører mere, når det er tilgængeligt. Det vil styrke Samsungs voksende reparationsservicetilbud, der omfatter over 2.000 officielle og autoriserede reparationssteder samt muligheder for mobilservice og post-in-service.