Sonys nye PlayStation Plus gør retrospil til en dyr mulighed

0
131

Sony har netop annonceret sine nye PlayStation Plus-abonnementsniveauer, som vil være tilgængelige senere i år, og med de nye “Extra” og “Premium” niveauer får du adgang til bagkataloger med mange PlayStation spil. Men hvis du vil spille klassiske PS3-, PS2-, PS1- og PSP-spil, skal du betale for “Premium”, den dyreste mulighed, hvilket betyder, at Sony slutter sig til Nintendo og sætter nogle af sine ældre spil bag det højeste. -pris abonnement.

At bruge et abonnement til at få adgang til klassiske spil er ikke nyt for Sony. I årevis har virksomheden tilbudt adgang til PS4-, PS3- og PS2-spil som en del af PlayStation Now, som er en helt separat abonnementstjeneste fra PlayStation Plus. Men i stedet for at bruge Plus-shakeup'en til at bringe flere spil til standardniveauet, har Sony i stedet besluttet at bruge klassiske spil som en gulerod for at opmuntre spillere til at abonnere på Premium, som vil koste $17,99 pr. måned, $49,99 for tre måneder eller $119,99 pr. år. Det årlige gebyr er i bund og grund, hvad du ville have brugt til at betale for at abonnere på et år med både Plus og Now – men hvis du er Now-abonnent, siger Sony, at du vil blive migreret til den nye Plus Premium.

< p id="xsDWki">Nintendo har en lignende differentieret prisstrategi med sin Nintendo Switch Online-tjeneste. Dette abonnement blev lanceret i september 2018 med adgang til en håndfuld NES-spil, og næsten et år senere tilføjede Nintendo SNES-spil – og alle var tilgængelige for de relativt lave priser på $3,99 pr. måned, $7,99 for tre måneder eller $19,99 for et år . Men hvis du vil spille Nintendos udvalg af N64- eller Sega Genesis-spil på din Switch, skal du betale $49,99, en pris, der er mere end det dobbelte af det individuelle standardmedlemskab, for et helt år af udvidelsespakken.

Microsoft har på den anden side taget en anden tilgang med sit Game Pass-bibliotek. Med Xbox Game Pass kan du spille de samme Microsoft-titler på din Xbox, uanset om du betaler for det laveste $9,99 per måned Game Pass eller det dyrere $14,99 per måned Xbox Game Pass Ultimate. Microsoft har også investeret meget i bagudkompatibilitet, hvilket betyder, at du stadig kan få adgang til og spille mange ældre Xbox-spil på Xbox Series X/S uden at skulle have et abonnement.

Relateret

Hvordan den nye PlayStation Plus sammenlignes med Xbox Game Pass og Switch Online

Sonys PS Plus-niveauer komplicerer enkelheden af ​​abonnementstjenester

Det, der forværrer potentielle frustrationer med Sonys tilgang, er, at virksomheden tidligere har været noget afvisende over for vigtigheden af ​​sit bagkatalog. Her er PlayStation-boss Jim Ryan i et 2017-interview med Time:

“Når vi har puslet med bagudkompatibilitet, kan jeg sige, at det er en af ​​de funktioner, der er meget efterspurgt , men faktisk ikke brugt ret meget. Det, og jeg var til en Gran Turismo-begivenhed for nylig, hvor de havde PS1-, PS2-, PS3- og PS4-spil, og PS1- og PS2-spillene så ældgamle ud, som hvorfor skulle nogen spille dette?”

Ryan erkendte, at han kunne have været tydeligere i et Axios-interview fra 2021:

“Punkten, jeg prøvede at gøre – naturligvis ikke særlig godt – var bare hvor fantastisk PS4-versionen så ud, og hvor langt serien havde udviklet sig. Jeg prøvede bestemt ikke at være respektløs over for vores arv.”

Men 2017-kommentaren svirrer stadig – især når man tænker på, hvor virkningsfulde mange PlayStation-spil, som Metal Gear Solid-serien, Jak & Daxter og Shadow of the Colossus har været til videospils historie.

Selvom mange ældre PlayStation-spil er blevet remasteret eller bragt til andre platforme, kan det stadig være fantastisk at spille dem som de oprindeligt så ud. Og selvom PS5 er bagudkompatibel med næsten alle PS4-spil, er den eneste måde at spille PS3- og PS2-spil på Sonys nyeste konsol gennem PlayStation Now-tjenesten, der er på vej ud, og snart via den reviderede PlayStation Plus.

Når det er sagt, tilbyder abonnementer en praktisk måde at bevare retrospil, der kan være svære at finde. Med nogle digitale spilbutikker, der lukker ned, og hardware bliver forældet, er abonnementer en måde at gøre ældre spil tilgængelige på. Men Sony – og Nintendo – ser ud til at bevæge sig i retning af at gøre retrospil kun tilgængelige via et abonnement og holde nogle bag det dyreste niveau. Og til PlayStation 5 og Switch er der ikke en måde at købe ældre spil et ad gangen, som med Nintendos virtuelle konsol.

Relateret

Inde i kampen for at gemme videospilshistorik

Sony har ikke delt, hvilke retrospil der vil blive inkluderet med PlayStation Plus Premium, så vi ved i øjeblikket ikke, hvad du evt. få, hvis du planlægger at lægge kontanter til side til det dyrere abonnement. Virksomheden lover dog, at “op til 340” spil vil være tilgængelige på Premium-niveauet – et langt større beløb end hvad du kan spille på Nintendo Switch Online. Dette Premium-udvalg vil også omfatte nogle PS1- og PSP-spil, som i øjeblikket ikke er på PlayStation Now.

På trods af de højere omkostninger er jeg spændt på at se nogle klassiske PlayStation-spil, takket være det nye Premium-niveau. Men jeg ville ønske, at der var måder at spille dem på min PS5 i stedet for at hoste ekstra penge op oven i det, jeg allerede har betalt for PlayStation Plus – eller at Sony tilbød nogle i standardniveauet.