Steam Deck har lige fået et dual-touchpad-tastatur og nogle tiltrængte rettelser

0
130

Talede jeg for tidligt? To dage efter min en-måneds check-in med den bærbare Steam Deck-spil-pc, har Valve allerede behandlet et par af de mest irriterende problemer, jeg har påpeget.

I et par opdateringer, en i den stabile kanal og en kun tilgængelig i betaversion (fuld ændringslog der), har Valve:

 • Tilføjede et tastatur med dobbelt pegefelt, så jeg kan skrive to bogstaver ad gangen med mine tommelfingre i stedet for jagt-og-pick
 • Føjede endelig et virtuelt tastatur i fuld størrelse til Linux-skrivebordstilstanden, så du behøver sandsynligvis ikke tilslutte en (tidligere kunne du kun tilkalde det gamle 2015 dual-trackpad-tastatur der, men det nye rører og gamepad også)
 • Rettede Wi-Fi, så det automatisk opretter forbindelse og genopretter forbindelse uden at bede dig om at indtaste den adgangskode, den allerede har gemt (det ser også ud til at genoprette forbindelsen til Steam-serverne hurtigere, hvilket har været et problem for mig)
 • < /ul>

  Du kan nu også manuelt justere dit joysticks dødzoner og pegefeltets haptiske styrke, og der er en hel masse USB-C rettelser i den nye BIOS, da nogle ejere havde klaget over problemer med at oplade eller tilslutte eller endda få deres dæk til at sidde fast, når de tilsluttede visse USB- C enheder. For eksempel kan du nu holde “” + Lydstyrke ned for at prøve Deck's USB-C Power Delivery-håndtryk igen, og Liam hos GamingOnLinux siger, at det gør jobbet. Åh, og du kan nu fjerne loftet for din billedhastighed (hvis du hader batterilevetid) i stedet for at låse den til 60 eller 30 eller 15 fps. Uncapped har ikke været en mulighed, siden Steam Deck først blev lanceret.

  Joystick-dødzoner, nu lige ved hånden. Foto af Sean Hollister/The Verge

  Det nye tastatur er umiddelbart en bedre oplevelse for mig, men jeg synes stadig, at det mangler lidt sammenlignet med det originale dual-trackpad: det er lidt svært at nå nogle af bogstaverne, og denne version har ingen forslag til autofuldførelse. Jeg håber, at Valve vil tilføje stemmeskrivning og stryge indtastning ned ad linjen, men det er fint for nu. (BTW, du kan trykke længe på bogstaver for at få accenter på dem, hvis du ikke vidste det.)

  Det nye tastatur virker også på Linux-skrivebordet. Foto af Sean Hollister/The Verge

  Der er også fTPM-understøttelse, så du kan installere Windows 11, selvom jeg hører, at det måske faktisk har sneget sig ud i en tidligere beta-build. Og selvom Valve ikke nævner det i ændringsloggene, ser jeg også muligheden for at genstarte Steam-klienten fra strømmenuen, hvis du støder på fejl – tidligere havde jeg genstartet hele Steam Deck, hvilket tager længere tid.

  Jeg er ikke sikker på, at jeg snart vil være i stand til at bekræfte nogle af Valves andre rettelser, f.eks. bedre kompatibilitet med SD-kort, men der er en mere, jeg ser frem til i aften : “Opdateret strøm-LED til at dæmpe et par sekunder efter strømforsyningstilslutningshændelser for bedre oplevelse i mørke omgivelser.” Måske skal jeg ikke længere dække Steam-dækket, når jeg lader det oplade på natbordet.

  Sidst men ikke mindst rapporterer GamingOnLinux, at du med et par justeringer nu kan spil GeForce Now i Chrome til Linux på dækket med gamepad-understøttelse i stedet for at skulle efterligne en mus og et tastatur, da Google har sendt en version, der kan registrere konsollens gamepad.