Det amerikanske Repræsentanternes Hus har stemt for at afkriminalisere marihuana

0
145

Det amerikanske Repræsentanternes Hus stemte fredag ​​for at godkende et lovforslag, der ville afkriminalisere cannabis på føderalt niveau. Det er et første skridt i retning af at gøre stoffet lovligt og forsøge at ophæve nogle af de skader, der er forårsaget af strafbare narkolove, især blandt farvede samfund. Afstemningen skete langs partilinjer med 220 stemmer for og 204 imod. Lovforslaget går en usikker fremtid i møde i Senatet, men fortalere siger, at med demokrater, der kontrollerer begge kongreshuse, er de mere håbefulde om, at lovgivningen endelig bliver lov.

Marihuana Opportunity Reinvestment and Expungement (eller MORE Act) ville fjerne marihuana fra den føderale liste over kontrollerede stoffer og tilføje en føderal skat på cannabisprodukter. Det ville også etablere en proces til at fjerne domme og revidere domme for tidligere føderale cannabisdomme.

Parlamentet tilføjede også flere ændringer til lovforslaget, blandt dem et krav fra National Institute for Occupational Safety and Health om at gennemføre en undersøgelse om “påvirkningen af ​​staternes legalisering af rekreativ cannabis på arbejdspladsen” og hjælpe arbejdsgivere med at udvikle bedste praksis i opdatere deres cannabispolitikker. En anden, som blev afvist i fredags, ville have ophævet cannabisbrug som en grund til at nægte en føderal sikkerhedsgodkendelse med tilbagevirkende kraft til 1971.

Parlamentet vedtog en tidligere version af lovforslaget i en lame-duck session i december 2020, kun for at se det gå i stå i Senatet. Men med midtvejsperioder forestående, mener fortalere, at timingen endelig kan være den rigtige for Kongressen at tage affære.

“Jeg føler mig meget mere optimistisk, end jeg gjorde sidste gang,” sagde Maritza Perez, direktør for Drug Policy Action-kontoret for nationale anliggender, i et interview med The Verge. “Lovforslaget er den samme version, som blev vedtaget i 2020, uden væsentlige ændringer, så forhåbentlig vil alle, der stemte sidste gang, stemme for igen.”

Relateret

Vil demokrater holde deres løfte om at afkriminalisere marihuana?

Husets retsformand Jerrold Nadler (D-NY), en sponsor for lovforslaget, siger, at den seneste bølge af statslige legaliseringsbestræbelser har lagt pres på Kongressen for at handle. Han fortalte The Verge, at han håber, at “Senatet endelig vil [vedtage MORE Act], så den føderale regering kan slutte sig til snesevis af stater for at sætte en stopper for disse uretfærdige og forældede politikker.”

MORE-lovens skæbne i Senatet er usikker, men Sens. Cory Booker (D-NJ), Chuck Schumer (D-NY) og Ron Wyden (D-OR) ) indførte udkast til lovgivning for Cannabis Administration and Opportunity Act sidste sommer, som kunne blive introduceret i Senatet i næste måned.

Biden-administrationen har dog ikke gjort de fremskridt, som mange forventede med hensyn til cannabisreformen, og dens handlinger tyder på en holdning, der stadig er meget anti-cannabis. For eksempel screenede Det Hvide Hus i 2021 personalet for marihuana og bad nogle, der blev testet positive, om at sige op eller arbejde på afstand. Det opdaterede også regler tidligere på måneden, der kunne nægte sikkerhedsgodkendelser til potentielle jobkandidater, der investerede i lovlige cannabisvirksomheder. Og Perez sagde tidligere, at håbet om, at vicepræsident Kamala Harris kunne påvirke præsidentens tankegang, er afkølet.

Derudover bemærker Perez, at Biden havde mulighed for at reducere cannabisrestriktioner i Washington, DC, men gjorde det ikke. Præsidentens budgetforslag for 2023 holder en rytter intakt, der blokerer DC fra at legalisere marihuanasalg, selvom DC's byråd stemte for at afkriminalisere marihuanabesiddelse i 2014.

“For mig er det ret chokerende – man skulle tro, at budgettet er et område, hvor han kunne udtale sig,” sagde hun. “Dette fortæller mig, hvor hans sind er; at han mener, at der stadig er brug for mere forskning.” Perez tilføjede, at hun mener, at det er muligt, at Biden endnu kan tage nogle skridt for at give nåde til personer, der er dømt for lavt niveau marihuana-relaterede forbrydelser.

Under en høring om MORE-loven for husordensudvalget i onsdags sagde formand Jim McGovern (D-Mass.) at MORE-loven ville “omhandle vores nations mislykkede tilgang til krigen på stoffer.” Det er værd at bemærke, at Biden var en central del af den føderale krig mod narkotika i 1980'erne og 1990'erne; han forfattede 1994 Violent Crime Control and Enforcement Act, som øgede krigen mod stoffer og idømte strengere fængselsstraffe for føderale narkotikaforbrydelser.

Biden tog en blødere linje under præsidentkampagnen i 2020 , og sagde, at han ville søge “at omlægge cannabis som et Schedule II-stof, så forskere kan studere dets positive og negative virkninger.” Han har endnu ikke truffet foranstaltninger vedrørende omlægning.