Tesla leverede over 310.000 køretøjer på trods af 'usædvanligt vanskeligt kvartal'

0
105

Tesla leverede 310.048 køretøjer i første kvartal af 2022, på trods af hvad Teslas CEO Elon Musk siger, var et “usædvanligt vanskeligt kvartal”, med henvisning til globale forsyningskædeproblemer og en kort lukning på Teslas Shanghai-fabrik, som rapporteret af CNBC.

I en pressemeddelelse sagde Tesla, at Model 3 og Y udgjorde 295.324 af disse leverancer, mens 14.724 var til Model S og X. Leveringerne steg en smule i forhold til tidligere kvartalets 308.600 leverancer og overgået de 184.800 forsendelser, som Tesla lavede i første kvartal, hvilket repræsenterer en stigning på 68 procent fra år til år. På produktionssiden lykkedes det Tesla at bygge i alt 305.407 køretøjer.

Sidste måned lukkede Tesla sin Shanghai-fabrik i to dage midt i en stigning i COVID- 19 tilfælde, og lukkede fabrikken igen i sidste uge, da Shanghai fortsætter med at kæmpe med en bydækkende nedlukning. Fabrikken i Shanghai er virksomhedens største og producerer både Model 3s og Model Ys.

Tesla åbnede for nylig sin første europæiske fabrik i Berlin, Tyskland, og holder en “cyberrodeo” for at fejre den store åbning af dets Austin, Texas Gigafactory den 7. april – som begge kunne hjælpe med at udligne produktionsproblemer forårsaget af de COVID-relaterede nedlukninger i Shanghai.