Hertz siger, at det vil købe 65.000 elektriske køretøjer fra Polestar

0
108

Biludlejningsfirmaet Hertz annoncerede planer om at købe op til 65.000 elektriske køretøjer fra Polestar, et undermærke af Volvo og dets kinesiske moderselskab Geely. Annonceringen følger et lignende skridt fra Hertz om at købe 100.000 Tesla-køretøjer i et forsøg på at elektrificere sin globale flåde.

De nye køretøjer vil blive erhvervet over en periode på fem år. Polestar-køretøjerne vil være tilgængelige i Europa i foråret 2022 og i Nordamerika og Australien i slutningen af ​​2022. Ingen af ​​selskaberne afslørede de økonomiske vilkår for aftalen, men EV-producentens Polestar 2 sedan starter ved $49.000, hvilket gør handlen værd omkring $3,18 milliarder, hvis Hertz betaler fuld pris for køretøjerne.

Hertz rapporterede at have omkring 500.000 køretøjer i sin globale flåde sidste år

Hertz rapporterede at have omkring 500.000 køretøjer i sin globale flåde sidste år. Biludlejningsfirmaet undslap konkurs sidste år efter pandemien, og en uholdbar mængde af gæld ødelagde næsten dets forretning. Virksomheden, der er mere end hundrede år gammel, blev til sidst refinansieret til en værdi af 5,9 milliarder dollars af investorer ledet af Knighthead Capital Management og Certares Management.

Hertz planlægger nu at elektrificere næsten alle sine omkring 500.000 biler og varevogne, hvor Tesla- og Polestar-ordrerne udgør en betydelig første del. Hertz siger, at det i første omgang vil bestille Polestar 2, selvom det kan vokse til at omfatte virksomhedens andre modeller.

Polestar, der startede som Volvos præstationsundermærke, har i de senere år vist sig som en af ​​de mere interessante elbiler på markedet. Selskabet – som er ejet i fællesskab af Volvo og Volvos moderselskab Geely – annoncerede for nylig planer om at blive børsnoteret ved at fusionere med et opkøbsselskab til særlige formål, eller SPAC. Polestar har positioneret sig som en konkurrent til Tesla, med vægt på slanke, premium-køretøjer lavet af bæredygtige materialer.

Polestar har kun udgivet to køretøjer indtil videre: Hybridcoupéen Polestar 1 til $155.000 og Polestar 2. Denne serie vil vokse med udgivelsen af ​​Polestar 3 SUV'en i 2022, Polestar 4 kompakt SUV i 2023, og Polestar 5 (født Precept) sportssedan i 2024. Virksomheden afslørede også et slankt roadster-koncept kaldet Polestar O2.

Nyheden om, at Hertz ville bestille 100.000 Tesla-køretøjer, hjalp med at få EV-virksomhedens aktiekurser til at skyde i vejret, hvor Tesla til sidst nåede en værdiansættelse på over 1 billion dollar.