NASA forsinker generalprøven af ​​ny megaraket

0
92

I dag suspenderede NASA den sidste større test af sin Space Launch System (SLS) raket, efter trykproblemer forhindrede teknikere i at læsse drivmidler sikkert ind i raketten. Testen – kendt som en våd generalprøve – er blevet udskudt til tidligst mandag den 4. april, meddelte NASA i et indlæg på Artemis I live-bloggen.

“Holdene har besluttet at skrubbe tankning operationer til den våde generalprøve på grund af tab af evne til at sætte tryk på den mobile løfteraket,” forklarede NASA. Nogle fans på den mobile affyringsrampe – platformen, der yder støtte til raketten indtil opsendelsen – var ude af stand til at opretholde positivt tryk, hvilket er afgørende for at afværge farlige gasser. Som et resultat kunne NASA-teknikere ikke “sikkert fortsætte” med brændstofpåfyldningsprocessen.

Denne type generalprøve får sit “våde” mærke, da det i det væsentlige er en gennemgang af alle de procedurer, NASA skal udføre, når den første faktiske lancering af SLS finder sted, herunder at fylde den 322-fods raket med 700.000 gallons drivmiddel . På en pressekonference søndag aften sagde NASA, at dets hold i øjeblikket er på affyringsrampen og forsøger at fejlfinde problemet. Agenturet siger, at det er på vej til at genoptage generalprøven i morgen.

Testen begyndte oprindeligt den 1. april i Kennedy Space Center i Florida og skulle afsluttes søndag. NASA stødte på hårdt vejr lørdag aften, da lynet slog ned i tårnene omkring SLS's affyringsrampe. Jeremy Parsons, viceprogramleder hos NASAs Exploration Ground Systems, sagde, at et af disse angreb var et af de stærkeste NASA har set siden installationen af ​​lynbeskyttelsessystemet. “Det ramte køreledningen, der løber mellem de 3 tårne,” skrev Parsons i et tweet fra EGS Twitter-konto. “Systemet fungerede ekstremt godt & holdt SLS og Orion i sikkerhed.”

SLS formodes at bære Orion-rumfartøjet på en ubemandet mission rundt om Månen som en del af Artemis-programmet, en flyvning kaldet Artemis I. Den mission , der foreløbigt er planlagt til denne sommer, formodes at gøre raketten – og NASA – klar til den mission, der i sidste ende vil bære mennesker til månens overflade.

Du kan blive ved med at tjekke tilbage for opdateringer om testen på NASAs liveblog såvel som på agenturets Twitter.