TikTok-viral uofficiel Bridgerton Musical vinder Grammy for bedste musikteateralbum

0
108

Den uofficielle Bridgerton Musical vandt en Grammy for bedste musikteateralbum i går aftes, hvilket markerede den første Recording Academy-sejr for et projekt, der begyndte på TikTok.

Emily Bear og Abigail Barlow skabte sange inspireret af Netflix-hitserien Bridgerton, som har høstet millioner af visninger på TikTok siden begyndelsen af ​​2021. Bear og Barlow brugte TikTok til at indhente forslag, interagere med fans og dele sangskrivningsprocessen med seerne. Duoen udgav sange, efterhånden som de blev færdige, og til sidst indspillede og udgav et album på 15 sange i september. Netflix reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

“For et år siden spurgte jeg internettet: 'Hvad hvis Bridgerton var en musical?' Jeg kunne ikke have forestillet mig, at vi ville være det. holder en Grammy i vores hænder,” sagde Barlow i sin takketale. “Vi vil gerne takke alle på internettet, der har set os lave dette album fra bunden. Vi deler dette med jer.”

Andre nominerede i kategorien var Andrew Lloyd Webbers Askepot, Burt Bacharach og Steven Saters Some Lovers, Broadways Girl from the North Country, Les Misérables: The Staged Koncert og Stephen Schwartz' Snapshots.

Bear and Barlows sejr er blot endnu et eksempel på, hvordan virale hits på TikTok kan oversættes til mere traditionel off-platform succes for skabere, selv uden en etableret mainstream tilstedeværelse. Virksomheden rapporterede, at 430 sange nåede 1 milliard visninger sidste år – mere end tre gange så mange som i 2020 – med 175 virale sange på Billboard Hot 100.