Spotifys Featured Curator-pilot fremhæver brugerlavede afspilningslister

0
97

Spotify tester en ny funktion, der bringer populære brugeroprettede afspilningslister til appens startside. Hvis du er en del af testen, vises de anbefalede afspilningslister i deres egen Udvalgte Kurator-karrusel. Spotify siger, at det afprøver funktionen på “udvalgte markeder”, men specificerer ikke præcis, hvor den udrulles eller på hvilke enheder.

Som Spotify bemærker, gør sektionen Udvalgte kuratorer ikke inkludere afspilningslister fra alle brugere; platformen udvalgte kuratorer baseret på deres følgere og playlistes popularitet, samt om de fortæller “unikke historier gennem playlister” eller skaber “autentiske forbindelser” med lyttere.

Noget jeg er kommet til indse som Spotify-bruger er, at nogle gange er mine medlyttere meget bedre til at finde ud af, hvilke sange der passer godt ind på bestemte spillelister. Algoritmerne, der driver Spotifys Made for You-playlister, kan kun gå så langt, når det kommer til at gætte min varierede musiksmag, og dets interne afspilningslister er begrænsende, når de forsøger at opdage nye kunstnere. Det er rart, at Spotify gør en indsats for at fremhæve brugernes kreationer i stedet for at gemme dem væk i søgeresultaterne.

Spotify lancerede for nylig en ny funktion, kaldet Blends, som giver dig og 10 andre venner for at oprette en samarbejdsafspilningsliste, der er personliggjort til hele gruppen. Efter hvert medlem tilmelder sig, genererer Spotify automatisk en afspilningsliste baseret på alles præferencer.