Samsung introduceert Rugged T7 Shield Portable SSD

0
491
Samsung T7 Shield

We weten niet zeker waarom Samsung's T7 Shield Portable SSD's ontwerp lijkt op een Indiase zeepreep, maar we klagen niet over het product bruikbaarheid. De T7 Shield Portable SSD completeert Samsung's trifecta van T7 draagbare SSD's met een gewone, T7 Touch met een vingerafdruksensor en nu een robuuste draagbare SSD in een creditcardontwerp.

Het chassis is ontworpen om extern misbruik te weerstaan, waardoor de T7 Shield schokbestendig is tegen vallen tot 3 meter en is IP65-gecertificeerd waardoor de schijf bestand is tegen water en stof.

Aangezien er een SSD onder de motorkap zit, zijn er geen concessies gedaan aan de prestaties. Gebaseerd op de USB 3.2 Gen2-standaard, levert de T7 Shield een leessnelheid van 1.050 MB/s en een schrijfsnelheid van 1.000 MB/s, waardoor de schijf twee keer zo snel is als zijn voorganger, T5. Samsung heeft er ook aan gewerkt om de hitte tot een minimum te beperken, zodat de schijf de prestaties niet belemmert tijdens het overbrengen van grote bestanden.

Het T7 Shield is niet uitgerust met een vingerafdruksensor, maar wordt geleverd met 256-bit AES hardware-encryptie om de gegevens te beschermen en kan worden beheerd via Samsung's Magician Software.

Het T7 Shield is nu beschikbaar in India in varianten van 1 TB en 2 TB voor Rs. 12.999 en Rs. 22.999 respectievelijk.