Samsung UFS 4.0-opslagoplossing belooft snelheden tot 4200 MB/s

0
473
Samsung UFS 4.0

Samsung heeft zojuist bevestigd dat hun UFS 4.0-opslagoplossing de JEDEC-raad van bestuur heeft goedgekeurd. Dit betekent dat de oplossing die in de nabije toekomst zijn weg zal vinden naar smartphones en andere mobiele apparaten, voldoet aan de standaardspecificatie van JEDEC en samen met de verbeteringen van Samsung, zal hun UFS 4.0 een serieuze snelheid en energie-efficiëntie bieden.

De UFS 4.0 biedt 23,2 Gbps per rijstrook bandbreedte, wat het dubbele is in vergelijking met UFS 3.1, waardoor het mogelijk de perfecte opslagoplossing is voor new-age-apparaten die profiteert van enorme gegevensverwerking voor 5G-toepassingen, auto's , VR en AR.

Als het op snelheid aankomt, in combinatie met Samsung's 7e generatie V-NAND en een eigen controller, levert UFS 4.0-opslag sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 4.200 MB/s en hoger tot respectievelijk 2.800 MB/s. Bovendien zou UFS 4.0 een verbetering van 46% zijn in termen van energie-efficiëntie in vergelijking met de vorige generatie.

Samsung verwacht dat de massaproductie van zijn UFS 4.0-opslagoplossing vanaf het derde kwartaal van 2022 zal beginnen, in toenemende opslagcapaciteiten tot 1TB.