Den legende Playdate bliver seriøs som personlig arrangør

0
21

En af de bedste ting ved Playdate, Panics finurlige gaming-håndholdte, er, hvordan den kun gør én meget specifik ting: at spille videospil. Det er ikke bundet ned af andre apps eller funktioner, så når du spiller noget som Crankins Time Travel Adventure, er det nemt at holde fokus på spillet. Det er forfriskende at have en enhed, der er så målbevidst fokuseret på sjov – og derfor fandt jeg idéen om at bruge den lille gule konsol som en personlig organisator så spændende. I den sidste uge har jeg gjort netop det, og selvom det bestemt ikke er en mulighed for alle, ligesom Playdate selv, formår det at være både enkelt og ligetil.

Først et par bemærkninger til kontekst. For det første er det vigtigt at vide, at jeg endnu ikke har fundet en to-do liste-app, jeg foretrækker frem for en papirnotesbog. Jeg brugte et godt stykke tid på at teste ting som Evernote og Fantastical – engang brugte jeg RPG-appen Epic Win til at spore ting – men de var altid for besværlige til at genere. I de sidste par år har min proces været enkel: nær slutningen af ​​hver arbejdsdag skriver jeg alt, hvad jeg skal gøre næste dag, så det er klar til mig, når jeg logger på om morgenen. Det er grundlæggende og hurtigt, og det at skrive ting ned har en tendens til at hjælpe mig med at huske dem.

Den anden ting er, at den app, jeg har brugt, kaldet Pocket Planner, er stadig i en ret tidlig beta-tilstand. Den har tre hovedfunktioner: en huskeliste, en kalender og stemmememoer. I dens nuværende tilstand kan du ikke tilføje begivenheder til kalenderen, og talememoer er ikke blevet implementeret endnu. (Begge funktioner forventes i en fremtidig opdatering.) Så foreløbig har jeg kun brugt to-do-listeværktøjet.

Nu er Playdate måske en dedikeret spillemaskine, men dens skærm er, på trods af dens lille størrelse, faktisk fantastisk til denne slags ting. Low-fi, sort-hvid-skærmen (som ikke har baggrundsbelysning) minder om en Kindle, som i sig selv er beregnet til at replikere oplevelsen af ​​at læse på papir. Så Playdate er fantastisk til papirlignende oplevelser. Det er en del af grunden til, at jeg har nydt så mange puslespil på den håndholdte, og hvorfor jeg længes efter, at nogen laver en sudoku-app til det. Og det fungerer godt til at genskabe stemningen fra en klassisk fysisk organisator.

Opgavedelen af ​​appen er overordentlig ligetil. Du kan lave en række forskellige lister og tilføje flere elementer til hver, som alle har et lille afkrydsningsfelt ved siden af ​​dem. Elementer kan omdøbes, slettes eller flyttes mellem lister. Og i virkeligheden handler det om det. Til mit formål lavede jeg fem lister, en for hver dag i ugen, og – ligesom i min papirnotesbog – ved slutningen af ​​hver dag tilføjer jeg ting, der skal udføres næste dag. Færdige emner slettes, og alt, hvad jeg ikke bliver færdig med, flytter jeg simpelthen til næste dag.

Relateret

Playdate anmeldelse: alt det er blevet slået op til at være

Panic er ikke sikker på, om folk vil kunne lide Playdates sæsonmodel

Her er nogle fantastiske spil, som du kan sideindlæse på din Playdate

Det har fungeret godt nok, og at bruge Playdate har et par gode bonusser – nemlig at den er utrolig lille og behagelig at have med rundt. Jeg putter den i lommen og glemmer den næsten. Det er også en meget ren proces med at afkrydse varer eller flytte dem rundt til forskellige dage. En anden bonus: konstant at have min Playdate rundt på arbejde betød, at jeg huskede at vande mine virtuelle blomster i Playdate-spillet Bloom oftere. Ulempen er hastigheden. En af de ting, jeg elsker ved en fysisk notesbog, er, hvor hurtigt det er bare at skrive ned, hvad du tænker på. Men at skrive på en Playdate, som involverer at vælge bogstaver fra en karrusel, er en meget, meget langsommere proces. Jeg har brugt mange forkortelser for at fremskynde tingene.

Det burde efterhånden være ret indlysende, at Playdate ikke vil være en organisationsløsning for alle. Den har en barebones-liste over funktioner og forbinder ikke til andre værktøjer, såsom en personlig Google-kalender. Men hvis du leder efter noget simpelt – som jeg er – er det en ret god erstatning, især i betragtning af at det koster $1 lige nu. Jeg vil ikke anbefale at købe en Playdate med store planer om at gøre den til en moderne PalmPilot. Men hvis det lykkedes dig at få fingrene i en og har meget ligetil behov for at forblive øverst på din huskeliste, er det en solid mulighed. Dine Bloom-blomster vil sandsynligvis takke dig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here