Klarna brugte en forudindspillet videobesked til at afskedige 10 procent af medarbejderne

0
38

Klarna, den svenske “køb nu, betal senere”-tjeneste (BNPL), meddelte, at den afskediger 10 procent af sin globale arbejdsstyrke i en forudindspillet videobesked, ifølge rapporter fra Protocol og TechCrunch. Virksomheden har i øjeblikket omkring 7.000 ansatte, og en nedskæring på 10 procent placerer antallet af berørte arbejdere et sted omkring 700.

BNPL-tjenester som Klarna, Affirm og Afterpay giver brugerne mulighed for at købe et produkt for ingenting eller en lille brøkdel af dets fulde pris. Kunder kan derefter foretage trinvise betalinger over en bestemt periode, men vil stå over for et typisk rentefrit gebyr for eventuelle forsinkede betalinger. BNPL-virksomheder steg i vejret på pandemiens højdepunkt, da mange mennesker var spændt på kontanter og ikke havde andet at gøre end at handle online.

Klarnas administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski leverede nyheden til medarbejderne i en forudindspillet videobesked, hvor han citerede “krigen i Ukraine udvikler sig, et skift i forbrugernes stemning, en kraftig stigning i inflationen, et meget volatilt aktiemarked og en sandsynlig recession” som årsagerne bag fyringer. Siemiatkowski forklarede, at arbejdere i Europa vil modtage en “associeret kompensation”, men tilføjede, at fratrædelsesprocessen for ansatte i USA vil “se anderledes ud” afhængigt af placering.

Klarnas værdiansættelse har lidt et betydeligt fald

I sidste uge rapporterede The Wall Street Journal, at Klarna søger at rejse en ny finansieringsrunde, der vil værdiansætte virksomheden til 30 milliarder dollars, cirka en tredjedel mindre end de 46 milliarder dollars, det blev vurderet til for næsten et år siden. Den rivaliserende BNPL-tjeneste Affirm har også oplevet et lignende fald, hvor aktiekursen er faldet med 75 procent i år.

Selvom brugen af ​​BNPL steg mod slutningen af ​​sidste år, er dets kunders upålidelighed i en så ustabil økonomi sandsynligvis en del af årsagen til, at BNPL-tjenesterne har det svært. En nylig rapport fra Sfgate afslører, at omkring 73 procent af dets kunder betragtes som en del af Gen Z (personer født mellem 1997 og 2012), og omkring 43 procent af dem rapporterer at mangle mindst én betaling. I mellemtiden viser en rapport fra Fox Business, at omkring 30 procent af BNPL-kunder som helhed kæmper for at betale tilbage, hvad de skylder, og den nuværende inflationstilstand hjælper ikke. BNPL-tjenester kan ikke tjene penge, hvis de ikke bliver betalt tilbage, og det er det, der kan gøre det til en risikabel forretning at drive.

På trods af den faldende værdiansættelse og fyringer fortalte Siemiatkowski medarbejderne at “Klarna fortsætter med at have en stærk position på markedet” og siger, at han stadig er “ubarmhjertigt optimistisk med hensyn til Klarnas' fremtid.” Andre teknologivirksomheder, herunder Meta, Apple og Snapchat, bremser ansættelsen, mens Netflix allerede har afskediget over 150 medarbejdere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here