Stellantis erkender sig skyldig, vil betale 300 millioner dollars for anklager om emissionssvindel

0
43

Stellantis, moderselskabet til Jeep, Chrysler og Dodge, har indvilliget i at erkende sig skyldig i kriminel adfærd og betale 300 millioner dollars for at afgøre en undersøgelse af dets bestræbelser på ulovligt at skjule mængden af ​​forurening skabt af selskabets dieselmotorkøretøjer, rapporterer Reuters.

Anklagen om skyldig vil afgøre en årelang undersøgelse foretaget af det amerikanske justitsministerium i bilproducentens bestræbelser på at omgå emissionskravene for mere end 100.000 ældre Ram pickup lastbiler og Jeep SUV'er tilgængelige i USA.

Anmodningsaftalen forventes at blive afsløret i næste uge, rapporterer Reuters. En talsmand for Stellantis afviste at kommentere. Justitsministeriet reagerede ikke på en anmodning om kommentarer.

Den skyldige erkendelse vil afgøre en årelang undersøgelse foretaget af det amerikanske justitsministerium i bestræbelserne på at omgå emissionskravene

Stellantis har været under undersøgelse af justitsministeriet og Securities and Exchange Commission for emissionssvindel siden mindst 2019, hvor virksomheden udstedte en tilbagekaldelse for næsten 1 million køretøjer, der ikke opfyldte amerikanske emissionsstandarder. Bilproducenten afgjorde senere en civil sag med DOJ, der i sidste ende tvang bilproducenten til at udbetale 307 millioner dollars til ejere af berørte biler.

Kun en topleder er indtil videre blevet sigtet for kriminalitet. Sidste år afslørede DOJ anklager mod yderligere to Stellantis-ansatte i den påståede emissionssvindel.

I en ansøgning fra december 2021 sagde Stellantis, at den satte 266 millioner euro til side (283 millioner dollars) i forventning om at skulle betale bøder for beskyldningerne om svindel. Den afslørede også, at den var genstand for private retssager i forbindelse med ordningen.

Anmodningsaftalen kommer næsten syv år efter, at offentligheden fik kendskab til Volkswagens snydeskandale for dieselemissioner, nu kendt som Dieselgate. Bilproducenten erkendte sig senere skyldig i påstande om, at den havde installeret såkaldte “nederlagsanordninger” i mindst 600.000 dieselkøretøjer i USA – og omkring 1,5 millioner køretøjer på verdensplan – for at narre regeringens udstødningsemissionstest og forurene ud over den lovlige grænse.

Siden da er en række andre bilproducenter blevet impliceret i lignende ordninger. DOJ efterforskede også Mercedes-Benz-moderselskabet Daimler, selvom den tyske bilproducent i sidste ende fik lov til at afgøre disse kriminelle anklager for mere end 2 milliarder dollars i august sidste år. Og sidste år afsluttede føderale efterforskere en næsten to-årig undersøgelse af den proces, Ford bruger til at evaluere emissionerne fra sine køretøjer uden at indgive nogen anklage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here