Elon Musk vil afsætte 6 milliarder dollars for at droppe Tesla-lån fra sin Twitter-aftale

0
24

Efter en brutal måned for Tesla-aktier vil Elon Musk ikke længere finansiere sit Twitter-opkøb ved at låne mod sin Tesla-ejerandel.

I en ansøgning til Securities and Exchange Commission, Musk annoncerede udløbet af en række marginlån mod Tesla-aktier, som var blevet inkluderet som en del af hans oprindelige finansieringsplan for at erhverve Twitter. Som en del af meddelelsen forpligtede Musk sig til at yde yderligere $6,25 milliarder i egenkapitalfinansiering, hvilket bringer hans samlede engagement op på $33,5 milliarder.

Tesla har kastet mere end 30 procent af sin værdi, siden Twitter-aftalen blev underskrevet

Musks oprindelige plan om at erhverve Twitter involverede en kombination af $21 milliarder i personlig egenkapital og $25,5 milliarder i lån. 12,5 milliarder dollars af disse lån var sikret mod Tesla-aktier ejet af Musk. Musk halverede dette tal med en tidligere runde af egenkapitalfinansiering og har nu omstruktureret aftalen for at fjerne dem helt.

Tilførslen kommer som reaktion på et stigende pres på lånene og Tesla lager generelt. Bilproducentens aktiekurs er steget, siden Musk annoncerede sin opkøbsplan og har kastet mere end 30 procent af dens værdi i løbet af en måned.

Det er ikke klart, hvor de yderligere 6,25 mia. vil komme fra, selvom der er opstået en række aktiepartnere, siden Musk først annoncerede sit bud. Tidligere i maj annoncerede Musk yderligere 7 milliarder dollars i private equity-finansiering, herunder fra Oracle-grundlæggeren Larry Ellison og den suveræne formuefond i Qatar.

Til trods for at have lovligt forpligtet sig til at tage ejerskab af Twitter , Musk har været ærlig omkring sine umiddelbare planer omkring aftalen. Den 13. maj udtalte han, at Twitter-aftalen var “på hold” i afventning af en yderligere undersøgelse af automatiserede konti på platformen. For nylig opfordrede han SEC til at undersøge platformens påstande om botkonti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here