Twitter vil betale $150 millioner for at bruge folks sikkerhedstelefonnumre til at målrette annoncer

0
23

Twitter vil betale $150 millioner for at afgøre en privatlivssag med Justitsministeriet (DOJ) og Federal Trade Commission (FTC). Forliget, der blev annonceret i dag, dækker en klage over, at Twitter vildledende brugte medlemmers e-mailadresser og telefonnumre til målrettet annoncering. Oven i bøden skal Twitter også acceptere revisioner af sit databeskyttelsesprogram blandt andre restriktioner.

Den juridiske ansøgning hævder, at Twitter misrepræsenterede sine politikker over for brugere mellem 2013 og 2019, hvilket overtrådte både FTC-loven og en ordre fra et tidligere forlig i 2011. Virksomheden opfordrede brugere til at tilføje et telefonnummer eller en e-mailadresse for at muliggøre sikkerhedsforanstaltninger som to- faktorgodkendelse. I virkeligheden inkorporerede Twitter dog også denne information i sine annoncemålretningsdata. Det undskyldte for denne praksis i 2019 og sagde, at det “utilsigtet” havde ført adresserne og numrene ind i sit annoncesystem. Klagen hævder også, at Twitter i den periode fejlagtigt hævdede at overholde EU-USA og Schweiz-USA Privacy Shield Frameworks, som begrænsede, hvordan virksomheder kunne genbruge brugerdata.

“Boden på $150 millioner afspejler alvoren af anklagerne mod Twitter.”

“Boden på 150 millioner dollars afspejler alvoren af ​​beskyldningerne mod Twitter, og de væsentlige nye overholdelsesforanstaltninger, der skal pålægges som følge af dagens foreslåede forlig, vil hjælpe med at forhindre yderligere vildledende taktik, der truer brugernes privatliv,” sagde advokatfuldmægtig Vanita Gupta i en erklæring. FTC sigtede mod Facebook for en lignende praksis i 2019 og bøder virksomheden med 5 milliarder dollars for dette og andre krænkelser af privatlivets fred.

De nye overholdelsesforanstaltninger vil kræve, at Twitter opretholder en “omfattende” privatlivs- og informationssikkerhedsprogram, og det skal udføre regelmæssige test og revisioner af sine sikkerhedsforanstaltninger. Den skal også underrette alle, der sluttede sig til Twitter før september 2019, om forliget, efter at en føderal domstol har godkendt det.

Twitter-chef for privatlivets fred, Damien Kieran, anerkendte forliget i et blogindlæg og en tweet-tråd. “Vores forlig med FTC afspejler Twitters allerede eksisterende forpligtelser og investeringer i sikkerhed og privatliv,” tweetede Kieran. “Vi vil fortsætte med at samarbejde med vores regulatorer for at sikre, at de forstår, hvordan sikkerhed og privatlivspraksis på Twitter altid udvikler sig til det bedre.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here