Vi venter stadig på den bærbare computers store år

0
144

Efter en lang, lang måned med bærbare udgivelser, er Computex 2022 endelig forbi. På nogle måder er det Computex, der ikke var det.

Den tidlige del af dette år var en spændende tid at være laptop-reporter. Hver virksomhed og dens mor meddelte, at store ideer var på vej. Der var masser af skøre produkter, fra skærme til telefoner. LG Display (som leverede 13,3-tommers panel til Lenovos ThinkPad X1 Fold) viste en 17-tommer foldbar OLED-skærm. Vi så RGB, OLED'er og haptics i massevis. Chipmakere lovede arkitektoniske innovationer og præstationsgevinster. Vi fik at vide, at disse alle snart ville komme.

I slutningen af ​​maj var det Computex, årets største laptop-specifikke show. (Nå, det var virkelig hele maj – da mange globale deltagere ikke kunne komme til Taiwan, gjorde de fleste virksomheder bare deres egne ting og dumpede deres udgivelser når som helst, men det er en anden historie. Jeg er stadig ved at komme mig efter denne måned med nonstop annonceringer , vær venlig ikke at skrive til mig.) Dette ville have været det perfekte tidspunkt for nogle af disse innovative udgivelser at blive udgivet. Eller få en udgivelsesdato.

Men vi fik dem ikke til Computex 2022. Showet var faktisk aggressivt uspændende. Vi fik en hel del spånbuler. Vi har nogle skærme med højere opdateringshastighed. Vi fik en HP Spectre x360 med rundere hjørner. (For at være klar, så er jeg personligt meget begejstret for de rundere hjørner, men jeg er muligvis den eneste person på planeten i denne båd.)

Misforstå mig ikke: Inkrementelle opgraderinger, både til interne specifikationer og eksterne elementer, er vigtige. De vil gøre en forskel i folks liv. Virksomheder behøver ikke at genopfinde hjulet med hver eneste bærbare, de frigiver. Men det er stadig værd at bemærke, at en række enheder, der virkelig ser ud til at udvide eller omdefinere deres kategorier, ikke er her endnu (eller hvis de er, kan jeg ikke finde dem til salg).

Følgende er nogle meget ventede produkter annonceret tidligere på året, som stadig ikke har nået mit skrivebord:

  • Asus’s Zenbook 17 Fold OLED, oprindeligt annonceret på CES for Q2 af 2022. Der er 25 dage tilbage af Q2, når dette skrives, og vi har ikke engang en bekræftet pris endnu. Dette er en af ​​flere rygter om 17-tommer foldbare bærbare computere, som vi har forventet i år – Samsung viste også en frem på CES, og det rygtes, at HP har en på vej. Vi så heller ikke hos Computex.
  • XPS 13 2-i-1, en af ​​de mest betydningsfulde modeller i det konvertible rum. Okay, så denne er faktisk ikke blevet annonceret endnu, men den er lækket – og ifølge lækagen skifter Dell sandsynligvis dette produkt væk fra den traditionelle 2-i-1 formfaktor og til en Surface Pro-lignende enhed. Ingen omtale af det i maj.
  • Ikke-virksomhedsversionen af ​​HP Elite Dragonfly Chromebook, den enkelt enhed, som Verge-personalet har været mest begejstret for i år. Det er klar til at blive den første Chromebook, der inkluderer en haptisk pegefelt og Intel vPro, blandt andre imponerende nye funktioner. Det var meningen, at det skulle sendes i april, da det blev annonceret på CES. I begyndelsen af ​​maj fik vi en opdatering – den kommer nu “denne sommer”, men er ikke på lager i øjeblikket.
  • Apropos HP, så var den også spændende Dragonfly G3, som endelig bringer 3:2-skærmen til high-end forretningslinjen, og som vi så en prototype af i januar, oprindeligt forventet i marts. Ser man på HP's hjemmeside, ser det ud til, at det nu først sendes i juli.
  • Lenovos ThinkBook Plus Gen 3, 2022-udgivelsen, som jeg personligt har været mest begejstret for. Det er en 17-tommer dual-screen enhed. Selvom enheder med to skærme, der placerer tastaturet foran på bunken, stadig kan være ret gode, fungerer deres positionering ikke for alle. ThinkBook Plus sætter skærmen på siden, holder tastaturet i sin sædvanlige position (omend lidt langt til venstre) og holder touchpad'en en brugbar størrelse, et arrangement, der kunne være mere praktisk for mange mennesker. Det var lovligt meget cool at bruge i Lenovos CES-demoområde og kunne potentielt være en nyttig forestilling om dual-screen formfaktoren. Dette skulle sendes i maj, men “kommer stadig snart” ifølge Lenovos hjemmeside.
  • Der er heller ikke noget spor endnu af ThinkPad Z-serien, en funky ny ThinkPad-linje, der er rettet mod Gen Z, inkluderer en haptisk touchpad og et vegansk lædercover og er potentielt en ny vision for, hvem en bærbar computer til virksomheder kan drage fordel af. Dette skulle sendes i maj, men ingen terninger indtil videre. (På hjemmesiden står der, når dette skrives, stadig “Kommer forår 2022”.
  • RDNA 3, AMD's næste generation af Radeon GPU'er, der rygtes at bringe bonkers præstationsforbedringer. De opdateringer, AMD viste frem, var stadig en stor meddelelse, men de angivne enkelttrådsgevinster var undervældende i sammenligning.

Det er ikke alle dårlige nyheder. Nogle af de mest forventede enheder i 2022 er blevet frigivet til tiden, inklusive en række produkter på spilsiden som Asus' ROG Flow Z13. Og selvfølgelig afviger virksomheder fra planerne hele tiden. Men jeg undersøgte mit indtryk hos Gartner Research vicepræsident Stephen Kleynhans, og det ser ud til at være sandt: Overordnet set ser vi forsinkelser i pc-forsendelser, som igen påvirker udgivelserne. Det er selvfølgelig ikke et problem, der er unikt for pc-pladsen – industrier over hele linjen, inklusive bilindustrien, bliver holdt op.

Lenovo ThinkBook plus Gen 3-tastaturet set fra oven. Den primære skærm viser en blå hvirvel på en hvid baggrund. Foto af Monica Chin/The Verge

Disse forsinkelser, mener Kleynhans, ikke overraskende er “for det meste forsyningskædeproblemer”, og meget af det har at gøre med den nuværende COVID-situation i Kina, som har ført til nedlukninger i vigtige teknologiske hubs. Kleynhans fortalte mig, at “indtil Kina virkelig åbner op igen, hvilket ser ud til at være det, vi ser nu, og det kan indhente efterslæbet, der er blevet skabt, vil vi fortsætte med at se forstyrrelser oven i de forstyrrelser, der var der allerede”. Han mener, at pc-tilgængeligheden kan blive forstyrret “i hvert fald hen mod sommeren og mod slutningen af ​​året”.

Det er ikke kun, at virksomheder har problemer med at få nuværende generationsenheder i deres hænder, efter Kleynhans' opfattelse – det har også at gøre med opfyldelsen af ​​sidste generations ordrer. “Hvis du har en kunde, der afgav en ordre på 1.000 maskiner for tre eller fire måneder siden, og de stadig ikke har modtaget dem, ønsker du ikke at frigive dette års model, mens disse ordrer er udestående,” fortalte Kleynhans mig . Vi ser bestemt også forsinkelser på nuværende modeller – mange af Apples seneste MacBook Pro'er viser afsendelsesdatoer i slutningen af ​​juli eller senere. (Apple rygtes kraftigt om at have en ny MacBook Air i pipelinen, og det bliver interessant at se, om virksomheden er i stand til at holde sig til sin sædvanlige tilgængelighedstid på kort sigt.)

“Vi fortsætter at se forstyrrelser.”

Når det kommer til forsyningskædeforsinkelser, er pc-markedet næppe den hårdest ramte (eller vigtigste) industri. Verden vil fortsætte med at vende, hvis 17-tommer foldbare pc'er tager længere tid end forventet at sende. Og forsinkelser på bærbare computere er næppe den vigtigste eller mest virkningsfulde konsekvens af denne pandemi.

Alligevel bør denne situation tjene som en påmindelse om en kendsgerning, der ærligt talt altid er værd at huske: PC'en rummet har så mange bevægelige dele. Mange ting skulle gå rigtigt for at levere den bærbare computer, du skriver på lige nu, og den bærbare computer, jeg skriver på lige nu (det er en Zephyrus G14, hvis du er nysgerrig) til vores dørtrin. Det er sjovt at leve i en verden fuld af haptics, foldbare og 2X præstationsgevinster i den tidlige del af året. Men den virkelige verden er mere kompliceret og kedelig, og selv de fedeste innovationer kræver alle slags logistiske stjerner for at tilpasse sig.