Google betaler 100 millioner dollars til indbyggere i Illinois for Fotos' ansigtsgrupperingsfunktion

0
109

Google har indvilliget i at betale 100 millioner USD til indbyggere i Illinois for at bilægge en gruppesøgsmål om en af ​​dets ansigtsgenkendelsesfunktioner i Google Fotos (via Gizmodo). Klagen hævder, at Googles ansigtsgrupperingsværktøj, som automatisk identificerer dit ansigt på billeder og videoer, der er uploadet til Fotos, overtræder Illinois' Biometric Information Privacy Act (BIPA).

BIPA, der blev introduceret i 2008, forhindrer virksomheder i at indsamle og opbevare enhver form for biometriske data, herunder en “nethinde- eller irisscanning, fingeraftryk, stemmeaftryk eller scanning af hånd- eller ansigtsgeometri” uden at gøre en person skriftligt opmærksom på, hvorfor den indsamler dette slags data samt hvor længe den planlægger at gemme dem. Google “er i direkte overtrædelse” af denne lov, hævder klagen, da den angiveligt indsamler og analyserer en persons ansigtsstruktur i forbindelse med dens ansigtsgrupperingsfunktion “uden at give varsel, indhente informeret skriftligt samtykke eller offentliggøre dataopbevaringspolitikker.”

Berettigede indbyggere i Illinois kan få et sted mellem $200 og $400

Google accepterede en udbetaling på 100 millioner dollars som et resultat af retssagen, og det er påkrævet at give brugerne en meddelelse om ansigtsgrupperingsfunktionen. Så hvis du er (eller var) bosiddende i Illinois, som dukkede op på et billede eller en video på Google Fotos mellem den 1. maj 2015 og den 25. april 2022, har du indtil den 24. september 2022 til at indsende et krav på forligets websted . Ifølge meddelelsen om gruppesøgsmål kan du få et sted mellem $200 og $400, afhængigt af retsrelaterede udgifter og hvor mange personer, der indgiver et krav. Den endelige godkendelseshøring for forliget finder sted den 28. september.

“Vi er glade for at løse denne sag vedrørende specifikke love i Illinois, og vi er fortsat forpligtet til at bygge brugervenlige kontroller for vores brugere,” sagde Googles talsmand José Castañeda i en erklæring til The Verge. “Google Fotos kan gruppere lignende ansigter for at hjælpe dig med at organisere billeder af den samme person, så du nemt kan finde gamle billeder og minder. Alt dette er selvfølgelig kun synligt for dig, og du kan nemt deaktivere denne funktionalitet, hvis du vælger det.”

Sidste år blev Facebook beordret til at betale $650 millioner som en del af en anden klasse retssag i Illinois. Klagen hævdede platformens nu udgåede Tag Suggestions-værktøj, som analyserede brugernes ansigter på billeder og gav forslag til, hvem ansigtet måtte tilhøre, indsamlede og gemte biometriske data i strid med statens biometriske privatlivslove. Snapchat står også over for en lignende gruppesøgsmål i Illinois, der hævder, at tjenesten “ulovligt” indsamler brugernes stemmeaftryk og ansigtsgeometridata med sine forskellige linser og filtre.