Nogle NFT-influentere vil have dig til at ignorere hypen

0
147

Da han startede en YouTube-kanal i 2019, besluttede Jesse Hall ikke at fortælle det til sin kone og børn, før han havde fået en lille tilhængerskare. Inden for et par uger havde han et par hundrede mennesker til at abonnere på hans kodnings-tutorials – en succes, i hans sind. Men det var først, da han begyndte at udforske NFT'er, at hans publikum eksploderede og voksede hurtigt fra tusindvis af abonnenter til hundredtusindvis.

“Jeg er af natur meget en indadvendt, og dette har virkelig bragt mig mere ud af min skal, end jeg nogensinde har været,” sagde Hall. “Og jeg har lært, at jeg virkelig godt kan lide at undervise.”

Kryptorummet har en tendens til at være domineret af entusiastiske boostere, der lover enorme afkast til alle, der er kyndige nok til at købe ind – selv når overskrifterne fyldes med historier om nedbrud efter nedbrud. Men se ud over hypen, og du kan også finde et kontingent af skabere, der leverer noget sjældent: praktisk viden og rimelige forventninger til nytilkomne til rummet.

“Jeg tror ærligt talt, at vi er i en boble. Og jeg håber, at det snart brister.”

“Jeg tror helt ærligt, at vi er i en boble,” sagde Aprilynne Atler, en anden NFT YouTuber og influencer. “Og jeg håber, at det snart brister, så vi kan stoppe med at være opmærksomme på 'finance bros', der bare vil tjene penge.”

Hall og Atler arbejder hårdt for ikke at være en af ​​disse NFT-skabere. Faktisk bekymrer de sig om, at folk, der hygger overskuddet, gør det sværere for NFT'er faktisk at blive taget seriøst som en ny teknologi til handel og handel. Atler mener, at disse videoer er en del af grunden til, at almindelige mennesker ser NFT'er og cryptocurrency som et modefænomen.

I stedet fokuserer Hall og Atler på at forklare, hvordan deres seere kan skabe, bygge og dyrke deres egne NFT-samlinger. De håber at vise, at teknologien bag NFT'er kan være transformative – så længe de mennesker, der skaber NFT-indhold, er villige til at give afkald på den prangende “bliv hurtigt rig”-markedsføring og nøjes med indhold, der rent faktisk lærer folk om, hvordan blockchain, kryptovaluta og hovedbøger virkelig fungerer.

“Jeg spørger altid mig selv, hvad kan vi gøre for at hjælpe NFT'er med at komme til det punkt, hvor når nogen siger NFT, tænker de, “Mine seriøse dokumenter kan være en NFT”, sagde Hall. “Og de vil være sikrere som NFT'er.”

Hall hævder ikke at være en ekspert, bare en person, der også lærer om NFT'er

Hall og Atler laver NFT-tutorials til et generelt publikum – folk med ringe viden om kodning, som ønsker at præge deres egne samlinger. De laver også videoer om, hvordan man skaber fællesskaber omkring NFT-samlinger og sælger NFT'er. I Halls tilfælde kommer hans viden fra at forsøge at finde ud af det hele selv.

“Jeg oprettede faktisk en NFT-kollektion, før jeg nogensinde købte en,” sagde Hall. »Det er lidt som om, jeg gjorde alting baglæns. Jeg hoppede ligesom med hovedet først ind i det hele.”

Denne tilgang, hævder Hall, gør det klart, at han ikke hævder at være ekspert i noget som helst. Hall, ligesom alle andre, forsøger at lære så meget som muligt om NFT'er og vil lave fejl undervejs.

Alter har endnu mindre kodningserfaring end Hall og har en lignende tilgang til sine videoer. Hun har indset, at dette er en af ​​grundene til, at folk bliver ved med at vende tilbage til hendes indhold.

“Jeg så en masse kommentarer, der sagde, at jeg var den første person, der forklarede NFT'er uden nogen jargon,” sagde Alter. “De kunne lide det faktum, at jeg ikke var koder eller ingeniør.”

Det var videoer som disse, der gjorde det muligt for Max Hauser, en softwareingeniør fra Seattle, at lave sin første NFT-kollektion nogensinde i 2021. Hauser så, at børn helt ned til 13 år lavede og solgte NFT'er, og besluttede at prøve at finde ud af det ud for sig selv. Efter at have gennemgået et par tutorials fandt han endelig en video, der forklarede hvert enkelt trin i NFT-fremstillingsprocessen og var i stand til at lave flere NFT-samlinger, inklusive dem til støtte for pædiatrisk onkologisk forskning. Han er også blockchain-ingeniør nu, takket være de online tutorials, han så.

Tutorials kan være “en uvurderlig on-ramp” for kryptoverdenen

“Det var en uvurderlig on-ramp,” sagde Hauser. “Hvis jeg ikke var gået den vej, ved jeg ikke, om jeg ville gøre det her professionelt.”

Hall og Alter siger, at der er andre komplikationer, de skal være opmærksomme på, når de laver NFT-videoer. NFT-transaktioner kan være dyre, så Hall bruger Polygon blockchain i sine tutorials – som typisk har været billigere at bruge end Ethereum – så seerne ikke skal bruge en formue for at følge med. Og Alter siger, at det er vanskeligt at acceptere sponsorater fra kryptovirksomheder uden at falde i de samme fælder omkring NFT-hype, som hun advarer igen.

“Jeg vil have sponsoren til at blive præsenteret som et eksempel på, hvordan en god NFT-kollektion kan se ud,” sagde Alter. “Men jeg vil ikke bede folk om at købe det.”

Alle ansvarsfraskrivelser og advarsler på skaberes videoer kan ikke forhindre, at disse selvstudier bliver irrelevante eller simpelthen forkerte. Blockchain-teknologi og tjenesterne omkring dem udvikler sig hurtigt, så Hall er ofte nødt til at opdatere ansvarsfraskrivelser under sine videoer for at lade folk vide, at hans instruktioner er forældede.

“Den første video, jeg lagde derude, den, der gik viralt, blev irrelevant dagen efter, jeg lagde den ud,” sagde Hall.

Den første video har nu en opdateret beskrivelse og fastgjort kommentar, der fortæller seerne, at trinene kan være anderledes for dem. Men disse ændringer er ligesom softwareopdateringer, ifølge Hall; de betyder, at kryptovaluta og NFT-plads bliver bedre.

“Vi ved, at der er så meget om teknologien, der er i sin vorden, og der vil være vokseværk,” sagde Hall. “Men vi er nødt til at spørge, hvor vi skal hen i stedet for at klage over, hvor vi er nu.”