Apple annoncerer en helt ny Home-app

0
191

Apple annoncerede en helt ny Home-app til sin HomeKit smart home-platform på WWDC i denne uge. Den nye app kommer med iOS 16 senere i år og har et helt nyt design. Apple sagde, at arkitektonisk er appen blevet genopbygget fra bunden, hvilket gør den mere effektiv og pålidelig, især til hjem med flere tilbehør.

Navigationen er også blevet redesignet for at gøre det nemmere at finde, organisere og kontrollere enheder, og en ny kategorisektion for klima, lys, højttalere og tv'er, vand (sprinklere og vandhaner) ), og sikkerhed giver dig adgang til disse enheder ét sted. Dette skulle gøre det lettere at slukke alt lys eller låse alle døre, selvom de er i forskellige rum.

Du kan nu se hele dit hjem på fanen Hjem, hvor Rum nu slutter sig til dine favoritter på hovedskærmen. En ny multi-kamera-visning vil vise fire sikkerhedskameraer på hovedfanen Hjem, med flere tilgængelige, når du ruller sidelæns. Denne vandrette handling vil gøre det nemmere at komme til det, du vil have frem for at skulle rulle gennem masser af tilbehør og flere kameravisninger.

Tilbehørsfliser får også et redesign for at bruge form og farve for at angive status for hver enhed. Og du vil være i stand til at styre dem direkte gennem ikonet, med detaljeret kontrol opnået ved at trykke på tilbehørsnavnet

Der er nye HomeKit-låseskærm-widgets, der hjælper dig med at komme hurtigere til dit tilbehør samt se status for enhederne.

Kategorier er øverst i Home-appen. Billede: Apple
Kameraer går fra stablet til firkantet. Billede: Apple

Apple gav også en shoutout til Matter, den nye smart-home-tilslutningsstandard Matter, som gør det muligt for enheder at arbejde sammen på tværs af platforme. Matter skal lanceres senere i år, formentlig lige omkring samme tidspunkt, hvor iOS 16 falder. Apple sagde, at det nye OS vil bringe understøttelse af standarden til Home-appen.

Under keynoten sagde Corey Wang, at Apple bidrog med HomeKit som “grundlaget for denne nye standard”, og det betyder noget. understøtter nogle af HomeKits kerneprincipper, herunder de højeste niveauer af sikkerhed og privatliv. Hun antydede også, hvordan Matter vil hjælpe HomeKit-brugere med at integrere flere enhedskategorier i deres smarte hjem, så de kan vælge mellem mere kompatible smart home-tilbehør og styre dem med Home-appen og ved hjælp af Siri. Hidtil har HomeKit manglet en række kategorier i det smarte hjem, herunder robotstøvsugere og foderautomater til kæledyr.

iOS 16 vil være tilgængelig for udviklere som en forhåndsvisning fra i dag, med en offentlig beta næste måned, og den fulde udgivelse kommer til efteråret. Det vil blive understøttet på iPhone 8 og nyere iPad (5. generation og nyere), iPad mini (5. generation og nyere), iPad Air (3. generation og nyere) og alle iPad Pro-modeller.