Chromebook 101: Sådan tilføjer du en anden bruger til din Chromebook

0
205

Fordi de plejer at være billige og temmelig hårdføre, købes Chromebooks ofte som bærbare computere til familier – til at deles mellem forældre og børn eller sendes rundt blandt venner. Og fordi en Chromebook kan have mere end én bruger, skal den have mere end ét login, så hver bruger har adgang til deres egne personlige apps og indhold.

Tilføjelse af en ny bruger til en Chromebook er ikke svært. Sådan gør du:

  • Klik på knappen i nederste højre hjørne. (Den, der viser tiden, batterilevetiden osv.)
  • Klik på Log ud øverst i pop op-vinduet.
  • Du bliver bragt tilbage til login-skærmen. Nederst til venstre på skærmen skal du klikke på knappen mærket Tilføj person.
  • Du bliver spurgt, om du vil tilføje en voksen (forudsat at du er voksen) eller et barn. Foretag et valg, og klik derefter på knappen Næste.
Skærm: Hvem vil du gerne føje til denne Chromebook? Du kan vælge at tilføje en voksen eller et barn.
  • Få den nye bruger til at logge ind med deres Google-konto. (Eller de kan oprette en ny konto, hvis de ikke har en.)
Skærm: Synkroniser din ChromebookKontoens bogmærker, historik, adgangskoder og andre indstillinger synkroniseres til den nye maskine.
  • Kontoens bogmærker, historik, adgangskoder og andre indstillinger synkroniseres til den nye maskine. Hvis du vil ændre nogen af ​​disse muligheder, skal du markere afkrydsningsfeltet Gennemse synkroniseringsindstillinger efter opsætning. Tryk derefter på Acceptér og fortsæt.
  • Okay, her kommer servicevilkårene for Google Play. Gå videre og læs dem, hvis du vil, og godkend dem derefter.
Skærm: Servicevilkår Som altid , skal du godkende et dokument for lange servicevilkår.
  • Der er et afkrydsningsfelt på den side, der gør det muligt at sikkerhedskopiere alle dine data til Google Drev. Hvis du ikke ønsker, at det skal ske, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet. Du vil også blive spurgt, om du vil tillade systemet at bruge din placering (du kan også fjerne markeringen i det felt), og om du vil gennemgå dine Google Play-indstillinger efter opsætning. Du får også mulighed for at bruge Google Assistant med Chromebook.
  • Er du færdig? Klik derefter på Accepter.
Låseskærm, der viser to konti Du nu har to separate konti. (Begge konti i testen tilhørte mig, men du kan tilføje hvem du vil.)

Og du er færdig! Nu, når du klikker på log-on-skærmen, vil du se to navne. Hver bruger vil have en separat konto og vil ikke have adgang til den anden.

Skift nemt konto

Det sikreste at gøre er at holde dine konti adskilt og bare gå tilbage til låseskærmen, når en anden vil bruge Chromebook. Men hvis du vil skifte bruger uden at skulle logge ud, kan du indstille din Chromebook til flere brugere.

  • Klik på uret i nederste højre hjørne for at få menuen Hurtige indstillinger frem.
  • Klik på enkeltbrugerikonet. (Det vil være i det øverste venstre hjørne af menuen Hurtige indstillinger.)
  • Vælg Log på en anden bruger.
  • Du får et pop op-vindue med titlen Multiple login, der vil advare dig om, at brugere vil kunne få adgang til ethvert login uden at bruge en adgangskode. Klik på OK.
  • Du vil derefter blive ført tilbage til låseskærmen, hvor du kan logge ind på de andre konti.
  • < /ul>

    Pop op-menu for at ændre Chrome-konti. Du kan blot klikke på brugerikonet for at skifte konto.

    Fra nu af vil du blot være i stand til at klikke på brugerikonet i menuen Hurtige indstillinger for at skifte konto.

    Fjern en bruger

    Hvis du ikke længere deler Chromebook, kan du nemt fjerne en bruger:

    • Log ud af din konto, så du kommer tilbage til låseskærmen.
    • Klik på den nedadvendte pil ud for navnet på den person, du vil tage af computeren.
    • Klik på Fjern denne bruger. Du vil blive mindet om, at alt, der er forbundet med den konto, inklusive filer og lokale data, vil blive slettet. Hvis det er i orden, skal du klikke på Fjern konto.
    Låseskærm med rullemenu for at slette bruger Det er nemt at fjerne den eller de yderligere brugere fra Chromebook.

    Husk på, at selvom du nemt kan fjerne eventuelle yderligere brugere, der blev føjet til et system fra hoved-logonskærmen, kan du ikke fjerne “ejeren” af Chromebook ( den første person, der opretter en konto på den) uden at nulstille systemet fuldstændigt.

    Log på en gæstebruger

    Hvis du vil tillade nogen at bruge din Chromebook i et par timer, er det sandsynligvis nemmere blot at få dem til at logge ind som gæst:

    • Log ud af din konto, så at du er tilbage til logonskærmen.
    • Klik på knappen Gennemse som gæst i nederste venstre hjørne af skærmen.
    • For at afslutte gæstetilstand skal du klikke på tidsknappen i nederste højre hjørne af skærmen og derefter klikke på Afslut gæst.

    Når du er i gæstetilstand, kan du browse, bruge Bluetooth, justere skriftstørrelsen og mere, men du kan ikke gemme noget på computeren. Når du er færdig, vil dine filer, cookies, websitedata og browsingaktivitet ifølge Google automatisk blive slettet.

    Fotografi af Barbara Krasnoff/The Verge

    < p id="ZgI3pl">Opdatering 7. juni 2022, 13:20 ET: Denne artikel blev oprindeligt udgivet den 8. oktober 2019 og er blevet opdateret for at tage højde for ændringer i operativsystemet. p>