TikTok lancerer tilpassede avatarer for at konkurrere med Snapchats Bitmoji og Apples Memoji

0
182

TikTok lancerer en ny funktion, der lader brugere forvandle sig til brugerdefinerede animerede avatarer i stil med Apples Memoji, Snapchats Bitmoji og Meta's Avatarer.

Funktionen udrulles globalt i dag og er tilgængelig fra appens kamera sammen med TikToks forskellige andre effekter. For at bruge funktionen på dig selv skal du åbne appen, vende kameraet til selfietilstand, trykke på effekter og vælge avatareffekten. Du kan derefter enten bruge et forudindstillet udseende eller trykke på “ny” for at oprette en brugerdefineret avatar. Dette lader dig tilpasse din avatars ansigtsform, hudtone, frisure og tilbehør, inklusive makeup og piercinger. Du kan derefter optage en video med avataren, der følger dine bevægelser og ansigtsudtryk.

Den nye avatar-funktion er tilgængelig fra de valgte videoeffekter. Det er yderst til højre i den øverste række, fremhævet med rødt.

TikTok siger, at det ønsker at gøre funktionen så inkluderende som muligt og vil fortsætte med at “forbedre og innovere for at sikre, at oplevelsen virkelig er repræsentativ for alle, der er på TikTok.” Nyheden om funktionen lækket først tidligere på året.

Det er interessant, at så mange sociale medieplatforme nu har taget brugerdefinerede avatarer til sig som en måde, hvorpå folk kan kommunikere uden presset ved at gøre det “personligt”. Men mens Snapchat og iMessage bruger Bitmoji og Memoji til at kommunikere med folk, du kender (for det meste), har TikToks avatarer potentialet til at blive brugt af pseudonyme indholdsskabere. Dette er en trend, der allerede er slået igennem på YouTube med VTubers og helt sikkert kunne omfavnes på en platform som TikTok. Brugere kan endda kombinere deres tilpassede avatarer med TikToks allerede eksisterende stemmeeffekter for yderligere anonymitet.