Uddannelse Chromebooks får Figma, et meget cool sæt designværktøjer

0
186

Google for Education har annonceret et nyt partnerskab med Figma. Virksomhederne vil bringe Figmas design- og prototypeplatform samt dens samarbejdsbaserede whiteboard-app FigJam til undervisnings-Chromebooks. Skoler kan nu ansøge om betaprogrammet, som begynder hen over sommeren.

Verge-reporter Dami Lee beskrev Figma som “Google Docs for design.” Ligesom Googles software er Figma primært webbaseret og er en lettere belastning for en computer at køre end mange branchestandard kreative programmer. Figma giver også teammedlemmer mulighed for at samarbejde på en måde, der ligner, hvordan de kunne i Google Docs – men om prototyper og designprojekter i stedet for tekst. Brugere kan tilføje anmærkninger og noter til projekter, markere ting med klistermærker og endda kommunikere gennem lydchat. Tænk på det som en mindre kraftfuld Adobe Illustrator, men samarbejdende, online og nogle gange bedre til app- og webdesign.

De to virksomheder håber, at programmet, som vil være gratis for skoler, vil bidrage til at gøre software engineering og design mere tilgængeligt for yngre elever. “Datalogi har ikke været det mest tilgængelige område gennem årene,” siger Andy Russell, der leder produktet for Chrome OS Education. Russell håber, at Figmas software vil fladere indlæringskurven for studerende, der er interesserede i at prøve disciplinerne, samtidig med at de giver dem avancerede værktøjer til at arbejde med. “Figma gør det muligt for eleverne at komme ind i stueplan med et lavt gulv, men giver dem så ekstraordinært højt til loftet,” siger Russell. Han håber, at programmet vil hjælpe med at “opgradere dem til den næste generation af softwaredesignere og softwareingeniører.”

Selv uden for disse nicher håber Russell, at studerende kan bruge softwaren til projekter på tværs af discipliner. “Vi voksede alle op med essayet på fem afsnit,” siger Russell. Men, “studerende i dag har så mange andre muligheder: de kan oprette tidslinjer, de kan skabe infografik, de kan skabe storyboards til dokumentarfilm, de kan skabe 3D-modeller af arkitektur, en applikation til at løse et problem, de kan oprette en hjemmeside. ” Han tilføjede: “Figma er et fantastisk værktøj, der er åbent, så eleverne kan skabe nogen af ​​disse aktiver.”

De seneste par år har, ikke overraskende, set efterspørgslen efter kollaborativ, cloud-baseret software (og især whiteboard-funktioner) vokse. Selvom skoler er genåbnet efter de udbredte lukninger af den tidlige pandemi, fortsætter mange med at investere i onlinetjenester. Det er også blevet mere almindeligt, at distrikter udsteder bærbare computere til elever gennem årene, hvilket øger forventningerne til, at eleverne kan samarbejde om og aflevere opgaver online.

Disse typer software er ikke nye; mange andre virksomheder laver prototypeværktøjer og whiteboard-platforme. Men noget af det, der har gjort Figma så konkurrencedygtig på det område, er dens enkelhed: den er nem at køre og intuitiv at bruge.

Det er i øvrigt også en stor del af Chromebooks tiltrækningskraft, især på uddannelsesområdet: den er billig; det tager et sekund at starte op; det er nemt at bruge; og det er stort set skybaseret. Sådan et partnerskab virker på nogle måder som en no-brainer, og Figma CEO Dylan Field er bestemt enig. “Vi har faktisk bygget Figma med Chromebooks i tankerne fra starten. Tilbage i 2015-2016 testede vi vores værktøjer med Chromebooks,” siger han.

“Vi er alle vokset op med essayet på fem afsnit, men eleverne i dag har så mange andre muligheder”

Chromebooks er nået langt i de sidste par år med mere avancerede funktioner og pænere hardware. Men styrken af ​​den software, du kan få som Chrome OS-fan, holder stadig ikke op med tilbuddene fra Windows-økosystemet i alle tilfælde. Kreativt arbejde er et af disse områder. Adobe Creative Cloud, for eksempel, er kun tilgængelig til Chrome OS i begrænsede mobile former (og selv disse lette apps kører ofte langsomt, ud fra en del erfaring). Versionen Adobe XD, Adobes nærmeste konkurrent til Figma, som du kan få på Chrome OS, er begrænset i forhold til desktopversionen. Elev-Chromebooks, der kører avanceret designsoftware, der er optimeret til dem i stor skala, ville være et godt tegn for platformen og et godt tegn for eleverne.