Waymo går sammen med Uber om autonom lastbilkørsel, fordi tiden virkelig heler alle sår

0
203

Waymo og Uber, tidligere juridiske fjender og bitre rivaler i det autonome køretøjsområde, går sammen om at fremskynde adoptionen af ​​førerløse lastbiler. Waymo integrerer Uber Freight, ride-hail-virksomhedens lastbilmæglervirksomhed, i den teknologi, der driver dets autonome store rigge.

Dette “langsigtede strategiske partnerskab” vil gøre det muligt for flådeejere hurtigere at indsætte lastbiler udstyret med Waymos autonome “chauffør” til on-demand leveringsruter, der tilbydes af Uber Freight, sagde selskaberne .

Udmeldingen repræsenterer en konvergens mellem to af selskabernes store sideprojekter. Waymo opdeler sine autonome projekter i to divisioner: Waymo One, dets forbrugerkørselsservice, og Waymo Via, som er fokuseret på varelevering i både trucking og lokale leveringsformater. Uber Freight, der blev lanceret i 2017, forbinder lastbilchauffører med afsendere, meget på samme måde som virksomhedens ride-hailing-app parrer chauffører med dem, der leder efter en tur.

Annonceringen repræsenterer en konvergens mellem to af selskabernes side projekter

Waymo beskriver team-up'et som en “dyb integration” af hver virksomheds produkter, herunder en fælles udviklet “produktkøreplan” for at skitsere, hvordan autonome lastbiler vil blive indsat på Ubers netværk, når de er kommercielle klar. Indtil da siger Waymo, at de vil bruge Uber Freight med sin egen testflåde for bedre at forstå, hvordan førerløse lastbiler vil modtage og acceptere leveringsordrer.

Men partnerskabet går ud over blot beta-testning af hinandens teknologi. Waymo sagde, at det vil reservere “milliarder af miles af sin varekapacitet til Uber Freight-netværket” i en kapacitetsforpligtelse, der skal understrege alvoren af ​​dette partnerskab.

Billede: Waymo

Det var ikke længe siden, at Waymo og Uber var låst i en opslidende kamp om fremtiden for autonome køretøjer. I februar 2017 sagsøgte det Alphabet-ejede firma Uber og dets datterselskab, selvkørende lastbilstartup Otto, for anklager om tyveri af forretningshemmeligheder og patentkrænkelse. Waymo søgte $1,4 milliarder og en offentlig undskyldning fra Uber, men ride-hail-virksomheden afviste det som en ikke-starter.

Sagen blev behandlet næsten et år senere, men sluttede hurtigt, da de to sider nåede frem til en overraskende forlig. Uber indrømmede senere, at de havde misbrugt noget af Waymos teknologi og lovede at licensere det til fremtidig brug. Anthony Levandowski, en tidligere Google-ingeniør og grundlæggeren af ​​Otto, blev idømt 18 måneders fængsel for at stjæle Waymos forretningshemmeligheder, men blev senere benådet af tidligere præsident Donald Trump.

Der er ingen omtale af tidligere indiskretioner i meddelelsen. Uber havde udviklet sin egen selvkørende lastbil som en del af sin større investering i autonom teknologi, men overførte den senere til Aurora, en startup grundlagt af den tidligere chef for Waymo, da det kun var Googles selvkørende bilprojekt. Ballonflyvningsomkostninger plus tragedien i Arizona, da en selvkørende Uber-bil ramte og dræbte en fodgænger, tvang Uber til at trække stikket til sit AV-projekt.

Waymo har lavet en byge af aftaler i de seneste måneder med det formål at vokse sin begyndende vognmandsforretning. Googles spinoff har sagt, at det ikke har planer om at eje eller drive sin egen flåde af lastbiler og i stedet vil arbejde sammen med lastbilproducenter, transportører og mæglere for at integrere sin teknologi i forretningen med at transportere fragt.

Uber Freight er heller ikke en flådeejer, men virksomhederne forudser, at deres integration vil føre til “at låse op for meget tiltrængt kapacitet for afsendere, øge brændstofeffektiviteten, give transportører mulighed for at skalere deres forretninger og i sidste ende strømline globale forsyningskæder til gavn for alle.”