Apple forklarer, hvordan det gør din iPhone til et fuldgyldigt webcam til din Mac

0
243

Det var let at grine i går, da Apple afslørede, at du snart vil være i stand til at sætte en iPhone på bagsiden af ​​din Mac for at få et bedre webcam. Nogle jokede med, at Apple-designlegenden Jony Ive var ved at græde et sted. Andre spekulerede på, om dette virkelig var det bedste, Apple kunne finde på efter år med kornede MacBook-billeder, og hvordan Apple Studio Displays kamera kom til kort.

Men i dag brugte Apples softwareingeniør Karen Xing noget tid på at forklare, hvordan den nye Continuity Camera-funktion til macOS Ventura faktisk vil fungere på WWDC 2022 – og det lyder seriøst imponerende. Det kan gøre din iPhone til et fuldgyldigt kamera til Mac, et der gør det meste af alt, hvad du forventer og mere.

Hvis du ikke vil se en 20-minutters præsentation, her er TL;DR:

macOS vil finde din iPhone som kamera og mikrofon, punktum, så hver kameraapp burde virke. Selvom Apple kun viste FaceTime frem og nævnte Zoom, Teams og Webex under den store WWDC 2022 keynote, skulle udviklere ikke behøve at gøre noget ved deres apps, for at de kan fungere.

Det er… et kamera! Der kræves ingen specielle API'er.

Du får også muligheder for Portrættilstand, “Studio Light” og Center Stage uanset appen. De er i en kontrolcenter-rullemenu sammen med din iPhones batteri.

>< stærk >Du kan vende din iPhone til enhver retning, og den vil stadig fungere. Du får en indzoomet effekt, hvis din iPhone er i stående retning. Her er en hurtig og beskidt billedskyder af forskellen:

Groft ide om portræt vs. liggende orientering.

FaceTime er ikke den eneste app, der “på magisk vis” skifter til din iPhone, når du slår den ned. Xing demonstrerede det med Zoom, og Apple tilbyder en API til automatisk kameravalg, som andre apps også kan bruge. macOS Ventura skifter automatisk til din iPhone, hvis den er monteret på et stativ og enten tilsluttet via USB eller registreret som “i nærheden” ved hjælp af Bluetooth og Wi-Fi.

Apple anbefaler, at du giver brugerne mulighed for at slå automatisk kameravalg fra, også.

Det fungerer kablet – ikke kun trådløst. USB-kabler er i orden, hvis du er bekymret for interferens, eller hvis din iPhone forbliver opladet.

Apps kan lade din Mac optage også billeder og video fra din iPhone. Derudover kan den valgfrit videregive ansigtsgenkendelse og kropsdetektering “metadata”, som lyder lidt spændende og lidt uhyggelig på samme tid. Optager maksimalt ved 1920 x 1440 og 60 fps.

Der er også en API til Apples smarte Desk View-tilstand. Apple fandt ud af en måde at bøje og beskære billeder fra iPhones super-ultravide linse for at lade dig vise ting frem på overfladen af ​​dit skrivebord uden at flytte din telefon. Det er også tilgængeligt for app-udviklere, og Xing viste det frem som en måde at præsentere i Zoom på:

App-udviklere kan også optage 30 fps, 1920 x 1440-opløsninger video fra Desk View.

(Du kan se en bedre demo af Desk Se kl. 1:40 i denne video.)

Desværre virker intet af dette med de gamle iPhones, du har liggende i en skuffe. Kontinuitetskamera kræver iOS 16 ud over macOS 13, afslørede Xing – og desværre får iPhone 6S, 7 og første generation af iPhone SE og tidligere ikke iOS 16-softwareopdateringen. Det er en skam, for det føles som om, det kunne være en god måde at gøre brug af en ældre telefon, der ikke har gensalgsværdi. Alligevel er der andre måder at forvandle en gammel reservetelefon til et webcam.

Relateret

Verge-guiden til at arbejde hjemmefra (2022)

Verge-guiden til at arbejde hjemmefra (2021)