Apples medicinfunktion er et skridt i den rigtige retning

0
233

Apple opfinder ikke noget nyt med sin medicinsporingsfunktion til iPhone og Apple Watch, som virksomheden annoncerede som en del af watchOS 9 på WWDC 2022 i denne uge. Der er allerede masser af apps på markedet, som giver folk besked, når de skal tage deres medicin.

Men at forsøge at få folk til at tage deres stoffer regelmæssigt er et stort problem i sundhedsvæsenet, og omkring halvdelen af ​​de mennesker, der har ordineret medicin til kroniske lidelser, tager dem ikke som anvist. Den manglende overholdelse koster sundhedssystemet hundredvis af milliarder af dollars om året, fordi folk bliver mere syge, når de ikke tager deres medicin ordentligt. Og selvom værktøjet ikke har alt på eksperternes ønskelister til den ideelle medicin-app, kan et teknologifirma som Apple, der går ind i ringen, være en nyttig udvikling.

“Jeg tror det er et skridt i den rigtige retning,” siger Seth Heldenbrand, der er lektor i farmaceutpraksis ved University of Arkansas for Medical Sciences.

“Jeg synes, det er et skridt i den rigtige retning.”

Værktøjet lader brugerne indtaste en liste over de medicin, de tager, og indstille en specifik påmindelsesplan for hvert lægemiddel. Når det er tid til at tage en medicin, får folk en advarsel på deres iPhone eller Apple Watch. Derefter kan de trykke på “taget” eller “sprunget over” for at logge dosis. Health-appen vil spore, hvor ofte en bruger tager deres medicin over tid.

Disse typer af nudges kan hjælpe med at forbedre overholdelse af medicin, viser forskning. Det er nyttigt for den undergruppe af patienter, hvor det at glemme at tage et lægemiddel er hovedårsagen til, at de ikke overholder en behandlingsplan, siger Mary de Vera, en lektor ved University of British Columbia, der studerer medicinoverholdelse. Men det er mindre nyttigt for andre grupper: Hvis nogen ikke tager medicin, fordi de ikke forstår, hvorfor det er nødvendigt, vil en smartphone-advarsel ikke løse problemet.

Folk, der bruger Apples medicin-app, vil være i stand til at dele deres medicinhistorik med familiemedlemmer eller andre gennem Health-appens delingsfunktion. Det kunne give lægerne indsigt i, hvordan deres patienter tager medicin, hvilket Heldenbrand siger er nyttig information. Men det ville kun være ensidigt gennem appen – og ensidig kommunikation omkring medicin har historisk set været mindre vellykket end et system, hvor læger kan skrive tilbage, siger de Vera. Nudges har en tendens til at fungere bedre, hvis de er en del af en positiv feedback-loop med udbydere.

Bare det at tilbyde en påmindelsesfunktion fører måske ikke til store ændringer, især omkring noget så udfordrende som medicinoverholdelse. “En patient kan have en høj indre motivation for at begynde at bruge sådan noget og interagere med det – men bliver de ved med at bruge det, og hjælper det rent faktisk dem med at tage deres medicin? Den vedhæftningsnål er en hård nål,” siger Heldenbrand.

“Den vedhæftningsnål er en hård nål.”

For iPhone-brugere ville denne funktion være mere tilgængelig end nogle selvstændige apps, der allerede er på markedet. Brugere behøver ikke finde ud af, hvordan de downloader og konfigurerer et separat program, især hvis de allerede bruger Health-appen. Fordi dette er i det eksisterende Apple-økosystem, betyder det også, at brugere ikke sender deres sundhedsdata til en anden tredjepart. “Det giver et lag af beskyttelse for patienternes privatliv,” siger Heldenbrand.

Apps kommer og går også, og en teknologigigant som Apple tilbyder mere stabilitet til en persons rutine – hvilket eksperter siger kunne være godt for at få folk til at blive ved med at tage deres medicin. “Dette er som et langt spil, især når vi taler om overholdelse af medicin,” siger de Vera. »For nogle patienter er det livslangt. Så du har brug for en spiller, der kommer til at spille det lange spil.”

En medicinfunktion betyder, at folk og deres læger kan se, hvordan medicinoverholdelse er relateret til ændringer i ting som søvn, træning og hjerterytme på Health-appen. Disse relationer kan også være værdifulde for forskere, der ser på store tendenser. Lige nu, selvom der er data, der viser, at nogle mennesker tager medicin mere regelmæssigt, når de bruger en app, er det ikke klart, om eller hvor meget det går med til at forbedre deres helbred, siger Heldenbrand. “Det er spørgsmålet om millioner dollars lige nu.”

Det ville selvfølgelig kræve, at Apple besluttede enten at dele information med forskere eller starte deres egne undersøgelser for at besvare nogle af disse spørgsmål. Hvis de gør det, kan der dog være meget at lære. “Det ville være meget rigt,” siger de Vera. “Og det ville føre til en bedre forståelse af, hvordan patienter tager deres medicin.”