BioWare QA-teamet stemmer enstemmigt for at danne en fagforening

0
263

Et team af kvalitetssikringskontraktører (QA), som arbejder tæt sammen med BioWare, et studie ejet af EA, har stemt enstemmigt (16 mod 0) for at danne en fagforening. Arbejderne er ansat af den Edmonton, Canada-baserede filial af Keywords Studios, hvilket gør dem til landets første fagforening i spilindustrien.

Tegn på fagforening dukkede først op i april med entreprenørerne med henvisning til et krav om at vende tilbage til arbejdet på kontoret – selv når andre fuldtidsansatte i BioWare fik muligheden for at arbejde hjemmefra – som en af ​​årsagerne til deres beslutning om at organisere sig. Nøgleord Studios har siden vendt denne politik og giver alle medarbejdere en hybrid mulighed for at arbejde hjemmefra. Arbejderne har også problemer med Keywords' frihedspolitik og løn, som angiveligt starter ved $15 CAD (ca. $12 USD) — mindsteløn i Canada.

En erklæring på Keywords Studios' side siger, at virksomheden vil “acceptere” arbejdernes valg om at blive fagforening. “Som organisation ønsker vi at sikre en engagerende oplevelse for alle vores medarbejdere, og vi tager enhver bekymring, som vores personale har, alvorligt,” lyder erklæringen. “Vi vil fortsætte med at have en løbende dialog med alle individer i Edmonton-teamet, efterhånden som vi bevæger os fremad sammen, altid ved at lære og forbedre.”

De nu organiserede entreprenører har arbejdet på en antal BioWare-titler, som Mass Effect Legendary Edition og en Star Wars: The Old Republic-udvidelse. De arbejder i øjeblikket på den kommende Dragon Age: Dreadwolf.

“Mens fagforeningen af ​​Keywords Studios-ansatte i Edmonton ikke involverer BioWare-medarbejdere, vil vi gerne være tydelige på, at vi hos EA respekterer processen og arbejdernes ret til at vælge,” Lacey Haines, EA's direktør for virksomhedskommunikation, sagde i en erklæring.

Fagforeningen markerer en milepæl i Canada og følger et nyligt fremstød for videospilsarbejdere til at organisere sig. Arbejdere på Vodeo Games-studiet stemte for at gå sammen i et første for videospilstudier i Nordamerika i december sidste år, hvor QA-medarbejdere hos Activision Blizzards Raven Software organiserede i maj.