Facebook Gaming bringer Craytas brugergenererede spil til sin cloud-platform

0
220

Crayta, en platform, der lader spillere skabe, dele og spille spil med venner, kommer til Facebook Gamings cloud-streamingtjeneste. Den kollaborative spilopbygningsplatform er bygget på Unreal Engine 4 og har et bibliotek med tusindvis af spillerskabte spil, som brugere kan gennemse eller tilføje til med deres egne kreationer.

Mens Crayta deler elementet af spilskabelse med Roblox, tager det også nogle signaler fra Fortnite, hvor den mest oplagte er dens lyse og tegneserieagtige kunst. Det har også skiftende sæsoner, tilbyder et kamppas og lader brugere tilpasse deres egne avatarer. Men nok en af ​​de fedeste – og mest unikke – ting ved Crayta er, at den lader dig dele et spil med kun et enkelt link, så din ven kan hoppe direkte ind fra deres browser.

Meta købte udviklerne bag Crayta sidst år

Meta, Facebooks moderselskab, så tydeligvis en eller anden form for potentiale med Crayta, da virksomheden gik all-in med opkøbet af Unit 2, det britiske-baserede studie bag Crayta, sidste år. Crayta debuterede oprindeligt som en eksklusiv for Google Stadia i 2020, men udvidede til pc via Epic Games Store sidste år. Med Crayta tilgængelig på Facebook Gaming, behøver spillere ikke at betale for et Google Stadia-abonnement for at spille, og de skal heller ikke downloade spillet til deres computer. Det gratis at spille spil vil blive hostet af Facebook, og det kræver kun en konto for at komme i gang.

“Mange gange i dag tænker folk på metaverset som 3D-oplevelser, du kan have i virtuel og augmented reality, men jeg tror, ​​at det, Crayta viser, er, at du både kan bygge og nyde den slags oplevelser virkelig nemt i alle slags 2D-miljøer inklusive kun i Facebook-appen på telefoner og på computere,” sagde Mark Zuckerberg i en video, der viser Craytas tilføjelse til sin cloud-spilplatform.

Som om dets nye navn ikke kunne gøre det det er mere indlysende, Meta ønsker virkelig at være i centrum af metaverset. Ligesom rigtig dårligt. Mens virksomheden allerede har opkøbt virtual reality-virksomheden Oculus – og siden har rebrandet sine produkter under Meta-navnet – repræsenterer Crayta en mindre, men stadig betydelig investering, der er beregnet til yderligere at etablere Meta som en metaverse virksomhed (hvad det så end betyder). Metas sociale VR-platform, Horizon Worlds, nåede tidligere på året ud til 300.000 brugere, og den ledsagende app til Metas Oculus Quest 2-headset samlede over 2 millioner downloads i løbet af ferien.